Taxi 4

58%
Taxi 4
Plakát traileru

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklundová a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillardová, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Luc Besson moc dobře ví, že neustále opakovat něco, čím série začala je jen omílání vody a tak děj postupně posouval jinam. Příběh již nesleduje počínání Daniela coby kontroverzního taxikáře a přeborníka v rychlosti, ale především policistu Emiliena ve snaze chytit jistého belgického zločince. Kupodivu, těžko říci jestli se to Bessonovi vymklo kontrole či v tom byl úmysl, pozornost na sebe přeci jen strhává hlavně neohrabaný a roztržitý komisař Gilbert v podání Bernarda Farcyho, který vlastně tímto vrátil francouzskému filmu klasický ztřeštěný komediální humor z dob Pierre Richarda a Louise de Funèse. Snímek tedy razí cestu crazy komedií, zvolilo cestu správnou, neb humoru a vůbec legrace není nikdy dost. Takže tu máme typický francouzský humor v typicky zběsilém tempu a to zcela bez bázně a hany. Nic víc, nic míň.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Dost jsem se při sledování odreagoval. Táto komedie mě hodně pobavila. Nic zázračného, ale není to tak zlé, jak to vypadá.
kedl
kedl
6 380 bodů
4
Už je to nuda...jediné co je dobré je začátek s Cissém, stejně jako ve trojce se Stallonem.

Dodatečné informace

Původní název:
T4xi (více)
  • Francie Taxi 4
  • Francie T4xi
  • Francie T4axi
  • Francie Taksi 4
  • Francie Taxxi 4
  • Francie Такси 4
Premiéra v ČR:
12. 4. 2007
Distributor:
SPI
Země původu:
Francie
Rozpočet:
17,5 mil. USD
Tržby:
65,13 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Taxi 4 je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Taxi 4


Powered byJustWatch