Darjeeling s ručením omezeným

70%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Wes Anderson nikdy nebude má krevní skupina. Jenže u každého režiséra se najde nějaká výjimka, která se mi dokáže trefit do vkusu. Wesovi se to podařilo právě Darjeelingem. Road Movie mám všeobecně velmi rád a snad i výtečnému (bratrskému) triu jsem se výborně pobavil. Humor je zvláštní a je potřeba mu jít trochu na proti. PS: Soundtrack je boží.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Další sympatický film Wese Andersona. Rozhodně mohl být víc dotažený, být víc "o něčem", aniž by to jeho stylu nějak uškodilo. Ale holt není. I v současném stavu jsem ho ale viděl velmi rád.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Milý Wesi, po zhlédnutí filmu Život pod vodou jsi mě začal coby režisér zajímat. Tvůj humor byl skvělý, režie originální a celkově ze snímku čišila ta radost z filmařiny.. Tvůj nový počin The Darjeeling Limited jsem si proto nemohl nechat ujít. Ačkoliv teď po jeho závěrečných titulcích mohu s klidem na srdci říci, že jsem si ho klidně ujít nechat mohl. Čekal jsem holt od tebe opět absurdní podívanou, u které budu žasnout nad tvými invenčními nápady. Bohužel se tak nestalo a zfilmoval si až na pár pěkných momentů nehorázný kýč. Zklamal jsi mě, protože už teď vím, že mi z tohohle filmu nezůstane v hlavně ani jedna scéna. Chtěl jsem se smát, chtěl jsem se bavit a až asi na 2 momenty to bylo celé mdlého rozumu. Snažil jsem se ti přijít na chuť, ale dnes to bohužel nevyšlo. Loučí se člověk, co chtěl být tvým fanouškem a teď neví co od tebe čekat..
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Ne že by to byl nějak záživný příběh, přesto místy pobaví.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
7
Divácké reakce na tvorbu Wes Andersona se pohybují na stupnici od nechápavé "o čem to sakra je?!", až po usměvavé "zpráva doručena, děkuji pěkně". Patřím spíš k těm druhým, ale v případě Darjeelingu to chtělo hodně trpělivosti, protože ta zpráva se začne rýsovat až v poslední třetině filmu. Ano, pak tam toho naskočí vcelku dost, ale do té doby to bylo lehce rozverné vyprávění o třech bratrech, kteří se snaží najít si k sobě cestu. Kdo čeká komedii a navíc nemá Andersona nakoukaného, bude asi otrávený. Stejně tak fanoušci Murraye, nebo Portman, které jsem si popravdě ani nevšiml. Jde o pouhá camea, která dávají smysl jen tvůrcům samým. V hlavní roli je tady Život, Indie a lidské vztahy. Někdo si tam ten přesah najde, jiný se pokřižuje a Andersonovi se bude důsledně vyhýbat. Ale to je úplně OK, všichni jet v jednom vagónu nemůžeme. Mě osobně při pohledu na hodnocení těší, že je dost lidí, kteří to vidí podobně. S jednou výjimkou mi vždy u Andersonových filmů něco malinko chybělo, abych dal plné hodnocení. Tady toho chybí ještě víc, ale pořád nejde o průměrný film.
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
8
Cesta za vyšší mocí a hlavně za vzájemným pochopením. Darjeeling je příjemná oddechovka, která vám nabídne toho nejzákladnějšího Andersona - tedy krásné obrázky s velkou měrou černého humoru.