Noční můra v Elm Street

78%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
9
Hororová klasika,která mi jako malému přidělala pár jizviček na srdci. Dnes už mi snímek nepřijde tak děsivý jako kdysi,ale stále je to výborná podívaná,která je každým coulem kultovní. Postava Freddyho Kruegera je jedna z nejděsivějších vůbec a Wes Craven dokázal,že je mistr hororu.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Horor hororů. Když jsem to viděl poprvé, jako malý kluk, bál jsem se usnout a do teď ve mě film vzbuzuje silné emoce. Skoro všechny noční můry jsou podobné, jen si pro ně přijde Freddy jinak, někdy vynalézavě, někdy obyčejně.. Některé scény jsou opravdu dost děsivé. Pro mě je toto etalon hororu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Kultovní hororový snímek, který se stal rozjezdem několikadílné série a který se dočkal i remaku. Freddy Kruger se stal legendou. Jeho vyzáž a rukavice s břity je synonymem mezi horory 80. let. Trochu tím byl zaškatulkován jeho představitel Robert Englund. Kdykoliv se objevil v jiném filmu, Freddy z něho stále vyzařoval. Nápad upáleného mstícího vraha na mladých lidech v jejich snech byl ohromný a byla to trefa do černého. Bez problému se tak zařadil ke dvěma taktéž známým a úspěšným sériím, a to 'Pátek třináctého' a 'Halloween'. Všechny tři spojoval jeden námět. Speciální efekty jsou na svou dobu velmi povedené a přesvědčivé. Jako byl přesvědčivý i debutantský výkon Johnnyho Deppa. Kdo by do něj řekl, že za mnoho let z něj bude pirát z Karibiku. Temnou atmosféru bohužel kazí nekvalitní "porevoluční" dabing. Přimlouvám se za nový. Když už se dělají u snímků, které to nepotřebují, tak proč ne u tohoto. Freddy Kruger zaslouženě patří do filmového hororového archívu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Skvělý horor, od kterého se bude v dnešních vyvražďovačkách opisovat ještě dlouho. Originální nápad a hlavně sám Freddy tomu dodávají dokonalou šťávu. Englundův Krueger je skutečně úžasná postava.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Moje první setkání s Kruegerem proběhlo někdy ve třetí třídě. Byl to asi třetí nebo čtvrtý díl a bavilo mě to hodně. První díl jsem ale včera viděl poprvé a ty pocity jsou všechno jen ne nadšené. Že to nebude extra strašidelné, s tím jsem počítal. Horší je, že to chování hlavních postav je většinu času na palici. A to už omlouvat rokem vzniku nejde.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
První noční můra musí jako každá jednička představit své hrdiny, tedy skupinku středoškoláků a zároveň začít odhalovat identitu Freda Kruegera, ale především nastavit pravidla hry. Důležité je neusnout a zůstat pannou, chlapci totiž v této sérii opravdu nemají na růžích ustláno a tak postupem času není ani jeden, který by zdvihl svůj vítězný prapor. Noční můra v Elm Street nakonec vydělala jenom v kinech 25,5 milionů dolarů a vynutila si řadu pokračování, která mají dodnes velmi početné tvrdé jádro fanoušků. Pro zajímavost film a potažmo celá série společnost New Line Cinema zachránila před bankrotem.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Wes Craven je rozhodně dost osobitý režisér a nebojí se experimentovat. Zde mu to ale vyšlo výborně a zrodila se jedna z nejoblíbenějších teenegerovských vyvražďovaček, jejíž geniální ústřední myšlenku a s ní spojenou postavu Freddyho Kruegera jí už nikdo nikdy nevezme. Narozdíl od dalších pokračování, které jsou jen trapnou opakující se slátaninou( snad kromě trojky), má jednička pořádně hutnou atmosféru a pár skutečně lahůdkových hororových momentů. Robert Englund je ve své roli naprosto nedostižný. Není to sice moc známý herec, ale ztvárněním této zvrácené a hnusné postavy si zajistil nesmrtelnost. Celkový dojem trochu kazí pitomý závěr, ale za vše ostatní si to zaslouží jak obdiv, tak i oficiální ocenění "kultovní horor"..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Husté. Drsné. Napínavé. Strašidelné. A to hlavní, klasika a kult. Tento horor je opravdu přesvědčivý a Robert Englund se na roli Freddyeho Kruegera hodí dokonale a umí ho dobře zahrát.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
7
Legendární kultovní horor, který se dočkal řady odkazů v nespočtu jiných projektech, dost možná jste nikdy neviděli tenhle film, ale jistě znáte postavu Freddyho Kruegera a přesně víte v čem spočívá příběh. Ve snech se ocitáme ve světě, který je jen náš. - s dovolením si vypůjčím citát Albuse Brumbála - takže nikdo nemá právo nám do něj zasahovat a navíc nás v nich takhle trestat. Nikdo přesně neví, co jsou sny schopny vizualizovat a z čeho čerpají představu. Ale nejen z vlastní zkušenosti vím, jak je říše snů kreativní a nápaditá, takže bych si přál i jejich přenesení na filmové plátno vidět daleko odvážnější. Wes Craven je podepsán pod řadou skvělých filmů, z nichž nejznámější je pravděpodobně série Vřískot, ale tohle mě baví daleko více a určitě i tady přispěl do kinematografického soudku daleko větší měrou. Má to skvělý triky, fajn obsazení mimo jiné s mladičkým Deppem. Myslel jsem si, že z Freddyho a vůbec celého filmu budu daleko vyklepanější, ale nestalo se. Není to úplně nejděsivější horor, zkrátka z Freddyho se tady nerozklepu strachy, avšak atmosférický to je parádně, navíc podpořený skvěle rytmickou hudbou! 75%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Možná trochu zastaralý, pro moderního diváka, ale pro mě to je stále dost děsivý horor, který si opravdu nebere servítky a je opravdu děsivý. Navíc tak perfektně obsazené, že je z toho radost pohledět. Jen si to přiznejte sami, kdo z vás po tom chtěl jít spát, no ne?