Tootsie

78%
Tootsie

Neúspěšný herec v roli úspěšné herečky, to je Dustin Hoffman v jedné ze svých nejzábavnějších rolí. Dustin Hoffman hraje Michaela Dorseyho, schopného herce, respektovaného jeho kolegy. Ale díky své reputaci náladového herce nemůže získat práci. Jednoho dne dostane nápad. Když nemůže dostat práci jako muž, proč to nezkusit jako žena. Začne se vydávat za Dorothy Michaelsovou a dokonce vyhrává konkurs na roli v televizním seriálu. Brzy se tento pořad stává známým po celé Americe a začne se dít spousta věcí. Za prvé - stává se miláčkem amerických domácností. A za druhé - zamiluje se do mladé herečky a neví si rady jak dál. Kromě Dustina Hoffmana uvidíme režiséra Syddneyho Pollacka v roli jeho agenta. Jessicu Lange jako onu mladou herečku a Charlese Durninga v roli jejího otce, který se zamiluje do Michaela nebo vlastně do Dorothy! Film, který je předurčen k tomu, aby se stal klasikou.




Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Kdepak toto mi k Dustinovi Hoffmanovi vůbec nesedí a film nemám příliš rád. Za mě je toto převlékání filmových hvězd do ženských šatů prostě nedůstojné a nemám to rád. Pár humorných scén se ve filmu najde a není to zase tak zlé. Více než 60% této travesti show nedám.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Vtipné a chytré. Natočit film na toto téma, aby nepůsobil trapně a nuceně je vážně umění. A zrovna u Pollacka mě tento námět překvapuje. Každopádně Tootsie je originální a dobře natočená. Bohužel to kvůli onomu námětu v podstatě ani nemůže být maximální zážitek, ale lépe to natočit skutečně nešlo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hoffman famózní, maskéři taky odvedli víc než slušnou práci - ale jako komedie mě to zas až tak nebralo. Ovšem natáčení toho jejich televizního seriálu nemělo chybu. Btw Lange hodně fain, ale Oscar? Really? 6/10

Dodatečné informace

Původní název:
Tootsie (více)
  • USA Tootsie
Země původu:
USA
Rozpočet:
21 mil. USD
Tržby:
177,2 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Tootsie je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch