Resident Evil: Zánik

68%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Příběh pokračuje v postapokalyptickém hávu. Trošku méně akce, více zmaru a pouštní prostřední. Na Milu se stále dobře dívá, ale Resident Evil u mě pořád tak nějak balancuje mezi dobrým filmem a promarněnou šancí. Platí pro druhý i třetí díl. Ten první jako úvodní podle mě nejlépe splnil potenciál celé série. Neviděl jsem zatím všechny, tak se nechám rád překvapit. Zánik za 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
A jdeme do dalšího kola, tentokrát se odehrávající v nevadské poušti během cesty na Aljašku. A tak tu máme postapokalyptickou atmosféru jak vystřiženou ze slavné filmové série 'Max Max', avšak s westernovým nádechem, což dokazuje oblek Milli Jovovich, která tak působí jako Clint Eastwood ve svých slavných spaghetti westernech. Celý dějový koncept se opět veze ve značné jednoduchosti, kde má každá postava své místo a ani hlavní postava Alice, právě s tváří Milli Jovovich, se nad nikoho nepovyšuje. Tvůrci tentokrát dokonce použili i citace nejrůznějších snímků jak tématicky podobných, tak i zcela odlišných. Takže tu máme výborné odkazy na snímky 'Úsvit mrtvých' (1978), 'Den mrtvých' (1985), 'Vetřelec: Vzkříšení' (1997), 'Hellraiser 2' (1988), 'Ptáci' (1963), Plane´ta opic´ (1968) a další. Děj je tradičně účelový, takže stejně jako ve videohře se jde stále kupředu a odráží se útoky zombie. Nic víc, nic míň. Snaha o lepší pokračování viditelná je, ale i tak celá etuda nabývá dojmu určité stereotypnosti. V tomhle nemá cenu hledat nic významného. Prostě jen akční film v řadě a to je asi tak vše.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Neuvěřitelné. Pokračování průměrného prvního dílu a odpadového druhého je perfektní zombie akce. I když zombie tu paradoxně moc nejsou. Tenhle díl se věnuje hlavně příběhu a snaží hledat nové a originální prvky. Mila je dobrá jako nikdy a scéna s hejnem ptáků je opravdu vydařená. Dáky tomuhle dílu možná i odpustím předchozí dva. Není to ideální, ale je to alespoň snesitelné 70%
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Tady snad jen komentář vystihuje sám název filmu. Zde už film opět polevil na akčnosti a divokosti a tváři se jen jako horor nabitý efekty bez jakéhosi ducha v jádru.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7.5
Resident Evil: Zánik je oproti rozporuplné dvojce podstatně kompaktnější a hravější. Russell Mulcahy se vytáhl a po dlouhých letech podává sebejistý režijní výkon – prostředí pouště je vyždímáno na maximum a scéna s ptáky, případně boj v kulisách bývalého Las Vegas jsou nejen dynamické, ale především opravdu napínavé. Je celkem škoda, že se na konci scenáristé opět (stejně jako ve dvojce) uchýlili k bitce s větší příšerou, ale ono to tak nějak k herní RE sérii patří, takže kdo hry zná, toho to zas tak nevyruší. Dějově to není úplně nejchytřejší, ale rozhodně to je zajímavé a pokud tvůrci ten konec mysleli vážně, vyšla by je čtyřka pěkně draho. Shrnuto a podtrženo, slušná trojka, která sice nepřekračuje béčkové vody, ale dokonale se v nich orientuje.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Více než jen slušný postapokalyptický béčkový zombie nářez. Po odfláknuté dvojce milé překvapení serie RE se opět nastartovala..Milla je ve super formě a mydlí nemrtvé jako zjednaná pěkně za denního světla. Vize postapokalytického světa je super..nakažení taky vypadají k světu:) Dobrá práce!!!
kedl
kedl
6 380 bodů
8.5
Nejlepší Resident, kam se na něj hrabou ostatní díly i jednička je oproti Zániku slabá. Scénář se Andersonovi povedl a bůh dal, že nerežíroval!!
jirka26
6 288 bodů
7
Anderso nby se měl na postu režie učit, po jeho nevýrazných dílech přichází ten pravý odvar pořádně našlapané akce.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Pro mě osobně, tady vypadá Milla Jovovich nejvíc dobře. Vypadá tady prostě skvěle. Opět nám série přináší novou důležitou tvář v podobě Claire Redfieldové jedna z nejvíce oblíbených postav herní série. Musím uznat že Ali Larter se postavy chopila výborně. Příběh, který se atmosférou matně podobá Mad maxovi je přijatelný. Zápletka a příběh není špatný ani náročný. To že se nakonec něco pokazí je v takových filmech samozřejmost i tak je tohle pro mě asi nejlepší díl série.
bidlobox
3 802 bodů
Tahle série jde zatím mimo mne.