Terminátor 2: Den zúčtování

90%

Komentáře a recenze 84

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
10
James Cameron je prostě jen jeden. Terminátor 2 je audio-vizuálním zážitkem, který bezchybným technickým zpracováním přeskočil svou dobu. Scénář sice nenabízí bůh ví jaký příběh, ale když to umíte dobře prodat, tak vám to ani nepřijde. Tento díl je revolucí v žánru sci-fi. Na svou dobu neuvěřitelné speciální efekty. Zábavné, akční, napínavé prostě kult.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
10
Co k tomu dodat. Dvojka s přehledem smazala slávu i tak skvělého prvního dílu. Nezapomenutelný T1000 z tekutého kovu. Nikdo tenkrát nechápal, jak to udělali. Přelomový film, skvělé triky, skvělé herecké výkony a to nejen "Árnýho" Film je napínavý každou vteřinu. Je to ptostě TOP akční snímek.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Pokračování úspěšného akčního sci-fi snímku se stalo přelomovým v oblasti triků a speciálních efektů. Lukasova ILM si tu vyzkoušela nové možnosti za použití počítačů a povedlo se. James Cameron využil co se dalo a převedl opět ne moc složitý děj do vizuálního koncertu do té doby nevídaného. Arnold Schwarzenegger opět v roli cyborga typu T-800, který byl přeprogramován a vyslán na ochranu teď už puberťáckého Johna Connora, kterého ztvárnil neznámý Edward Furlong. A nutno dodat, že se s rolí popral velmi dobře. Linda Hamilton posílila a své postavě dodala šílenost a větší akčnost. No, a Robert Patrick coby cyborg nového typu T-1000 se stal nezaměnitelným. Role mu sedla a vytlačil z postavy vše. Tentokrát byli do příběhu dodány i city a lidskost, což byla zpříjemněna humornou vložkou (učení cyborga T-800 úsměvu). A hlavně snaha, aby za nimi nebyla hromada mrtvol. Dojemná závěrečná scéna, kdy T-800 sám sebe spouští do roztaveného železa, je vrcholem všeho, co kdy bylo možno vidět. Režijně výborně zvládnuté dílo, které se stalo legendou, při kterém byla nastavena laťka opravdu hodně vysoko. Doporučuji finální prodlouženou verzi.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Blockbuster tak ryzí, že se podle něj mohou psát definice. Cameron je ale primárně (jako vždy) skvělý vypravěč, takže svůj příběh naplňuje při vší jejich jednoduchosti silnými motivy. Ať je to hledání otce, lidskosti uvnitř nelidského nebo vzpoura proti neměnné budoucnosti. Věci jako jeden z nejděsivějších záporáků a hláškující stroj na zabíjení s tváří Arnolda, tentokrát na straně "těch hodných", jsou tomu podružné - to je na Terminátorovi to nejúžasnější.
muzz
muzz
18 035 bodů
8
Opět James Cameron. Je náročný na triky a je to znát. I po mnoha letech jsou všechny triky dostačující. Děj je smysluplný, Arnold asi nejslepší ze všech Terminátorů. Na tento film se podívám rád klidně každý rok. Kdo má rád Sci-Fi a tohle neviděl, to je jako být vegetarián na zabíjačce :)
Fingon
16 886 bodů
8
70% V necelých sedmi letech byl Terminátor 2 mým prvním setkáním s akčním filmem (měl jsem je od rodičů zakázány) a působil na mně tehdy dost děsivě. Od té doby jsem jej párkrát viděl (včetně prodloužené verze), ale postupem času už ztrácím o jeho kvality zájem. Ještě do sekvence v blázinci (osvobození Sarah) film skvěle šlape a prakticky každá scéna je pamětihodná. A přestože kvalita triků je i ve zbytku filmu bez diskuze úžasná i po takové době, zbytek už začíná trochu nudit. Musím jít s hodnocením dolů a říct, že jednička se mi líbí víc...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Dnes už víme, že dvojka Terminátora je naprosto převratným snímkem, který se zapsal do dějin žánru jako technnicky špičkově odvedená profesionální podívaná i s humanistickým přesahem, který je na studiový velkofilm spíš vzácností. A hlavně mě téměř pětadvacet let nepřestává bavit a udivovat svou dokonalostí.
lamps
lamps
15 156 bodů
10
Zásadní dílo. Nejen v rámci sci-fi, ale i kinematografie jako takové. Nejrychlejších 150 minut v životě, nejzábavnější a současně nejosudovější a nejstylovější akční pecka historie, lepší než cokoli od Spielberga či Ridleyho Scotta. Příběh opět jednoduchý, ale nezapomenutelně upgradovaný mrazivými flashforwardy, špetkou dokonale fungující hodnotové filozofie ("Přísahám, že už nikoho nezabiju") a samozřejmě soubojem dvou fantastických filmových postav - záporné mašiny, která nahání husí kůži a řadí se k nejlepším záporákům vůbec, a Arnolda, který je víc než jen cool a jeho budovaný lidský vztah s Johnem Connorem představuje největší highlight celého filmu. Neopakovatelné a dojemné finále všechnu genialitu jen podtrhuje. Camerona bych snad požádal o ruku, kdybych ho náhodou někde potkal .... prostě bych se neovládl. :))
bayern
13 716 bodů
9
Co k této naprosto jedinečné klasice ještě napsat.Asi nejlepší díl z Terminátoří série a myslím si,že si všichni zúčastnění tuto akci užili.Výborné efekty a hrozivý záporák v podání bezchybného Patricka.Taková věc se povede jednou za čas a Arnold prostě nemůže hrát záporáky !!
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Psal se rok 1991 kdy James Cameron změnil (a ne naposled) dějiny filmu. Vznikl totiž Terminátor 2, jeden z nejlepších akčních filmů všech dob který však nabízí i geniální charaktery, na tu dobu úchvatné efekty a hlavně..... nejlepší vztah robota a dítěte. Arnold je tentokrát ten hodný a překvapivě jeho dobrá verze Terminátora funguje ještě víc než jeho zlá. Úplně nejlepší je jeho vztah s Johnem Connorem (jeho představitel Edward Furlong byl skvělá volba), který se postupně vyvíjí, John ho začíná vnímat jako otcovskou figuru a když se ti dva na konci musí rozejít, jedno oko nezůstane suché. Sarah Connorová si od prvního dílu prošla výrazným vývojem. Film začíná když je ještě na dně, avšak Sarah je moc silná na to, aby se vzdala a pro svého syna udělá cokoliv (I když by nejspíš cenu za nejlepší matku nedostala). A Arnolda nahradil Robert Patrick jehož T-1000 prostě musí být vypsán v zlatých stránkách nejlepších filmových zabijáků všech dob. Film nenudí ani sekundu, přichází několik slavných scén a hlášek (Hasta la vista baby forever!) a Cameron dokázal, že dokáže být sequel lepší než první díl. Rozvinul některé motivy z prvního filmu, přišel s novými nápady a především natočil zásadní akční milník. Terminátor 2: Den zúčtování jsem obdaroval několika tituly: Neuvěřitelná pecka. Neuvěřitelný akční film. Nejlepší film Arnolda Schwarzeneggera. Nejlepší film z Terminátoří série. Nejlepší film roku 1991. Nezbývá dodat nic jiného, že by se měla nějaká kopie někde zajistit, protože i za 5000 let bude nejspíš Terminátor 2 skvěle fungovat. Pokud po nás po vyvraždění Terminátory něco zbude. Vidět Terminátora 2 v kině je neskutečný zážitek. Tvůrci se budou moci snažit sebevíc, překonat Terminátora 2 však bude více než velmi těžké...... Viděno v kině: 2x