Taxi, taxi

68%
Taxi, taxi
Řidič Daniel musí se svým supertaxíkem opět vypomoci svému příteli, nešikovnému policistovi Emilovi, a také celé francouzské policii v případu únosu japonského ministra. Jakuza totiž chce zabránit rozvoji francouzsko-japonských vztahů. Spolu s japonským ministrem však unesou i Emilovu přítelkyni a kolegyni Petru. Daniel chce jet za svou přítelkyní Lilly, ale nakonec se rozhodne pomoci kamarádovi zachránit jeho milovanou kolegyni. Díky rozvážečům pizzy, s nimiž Daniel dříve jezdil, zjistí, že se štáb jakuzy ukrývá v jedné pařížské rozestavěné budově. Spolu s Emilem a japonskou agentkou osvobodí Petru i ministra.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Policejní inspektor Émilien a taxikář Daniel jsou zpět. Tentokrát mají co do činění s japonskou Yakuzou. Starý dobrý francouzský humor opět v tom nejlepším podání. Druhý snímek v řadě předchozí převýšil hlavně co se týče humoru a vůbec komediantství, což se nejvíce týká hlavně vrchního inspektora Giberta. Pozadu však nezůstala ani velkolepost a styl. Hledat v tom realitu? V komedii? No to snad ne. Dobře propracovaný scénář natočený takřka v klipovém stylu je plný překvapení, akce a dokonce i milostného vzplanutí, které rozjeté tempo kupodivu vůbec nebrzdí. Vše podpořeno dobrou kamerou a výborným komediálním herectvím. Každá postava je charakterově prokreslená a má v ději své nezastupitelné místo. U dvojek to nebývá zvykem, ale tohle předčilo veškerá očekávání.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Naceri stylově v Zidanově dresu, Marion tentokrát boužel jenom oblečená a s telefonním sluchátkem u ucha, ale celkově asi ještě šílenější než jednička. Nindžá, Ňá.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Fajné taxi ale průměrný film.

Dodatečné informace

Původní název:
Taxi 2 (více)
  • Francie Taxi, taxi
  • Francie Taxi 2
Premiéra v ČR:
31. 5. 2001
Distributor:
TV Prima
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Taxi, taxi


Podobné