Tango a Cash

75%
Tango a Cash

Vždy elegantně oblečený policista Ray Tango a jeho kolega nedbalého zevnějšku Gabe Cash patří k nejvýkonnějším ochráncům zákona v Los Angeles a důkladně znepříjemňují život a obchody mocnému gangsterskému šéfovi Perretovi. Místo, aby je nechal zavraždit, rozhodne se Perret zbavit se svých protivníků promyšleným způsobem. Oba policisté jsou vylákáni do opuštěného skladiště a pomocí zfalšovaného magnetofonového pásku obviněni z vraždy federálního agenta. Jsou posláni do vězení, kde se setkávají s řadou svých bývalých nepřátel, dychtících po pomstě. S přispěním policejního kapitána, který za vším tuší nekalou hru zločineckého podsvětí, se jim podaří za dramatických okolností uprchnout. Oba do té doby velcí rivalové Tango a Cash jsou nuceni spolupracovat, aby očistili svou pověst. Nedá jim mnoho práce zjistit, kdo za celým komplotem vězí. S vypůjčeným speciálním policejním vozidlem napadnou a zničí opevněný Perretův úkryt a gangsterovi nepomůže ani Tangova sestra Kiki, jíž se zmocnil jako rukojmí. Tango a Cash Perreta zlikvidují a jsou znovu přijati k policii. Cash má konečně čas se pořádně dvořit Kiki, i Když Tango má zásadní námitky proti tomu, aby jeho sestra chodila s policistou.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Už jen vidět v jednom filmu Stalloneho a Russella je pecka. Zbytek je už tak nějak "navíc". Jenže tady to "navíc" znamená parádní akční komedii plnou vzájemného kočkování a hlášek. Tohle je prostě trefa do černého,která za všechny ty léta nepřišla ani o kousek ze své kvality.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7.5
Tango a Cash je skvělý akční film a klasika, která je už v duchu akčních devadesátých let.. přepálené, ale ultra akční lehce kýčovité filmy, které baví a stačí je sledovat "na půl mozku". Sylvester Stallone a Kurt Russell spolu navíc fungují skvěle. Film má co nabídnout i dnes, i když jistě s velkou dávkou nostalgie.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Konec 80. let přinesl akční komedii, kde se setkali dva přední hráči své doby. Sylvester Stallone a Kurt Russell se tu výborně doplňují, chrlí hlášky jak z kulometu a co se týče akce, předvádějí přesně to, co se od nich očekává. Sly překvapil komediálním talentem, což se mu bohužel už později zopakovat nepodařilo, byť nejednou snaha byla. Nezapomenutelná je scéna hned na začátku filmu, kdy si dělá legraci ze své vlastní slavné postavy Ramba. Snímek je zábavný, svěží a kupodivu ani nijak moc nestárne. Vše je vyvážené. Akce má svoji dynamiku, humor je trefný a dobře načasovaný. Jedná se o snímek patřící mezi nejlepší, co Sly v minulém století vyprodukoval.

Dodatečné informace

Původní název:
Tango & Cash (více)
  • USA Tango a Cash
  • USA Tango & Cash
Premiéra v ČR:
26. 12. 1991
Země původu:
USA
Přístupnost:
18+
Rozpočet:
55 mil. USD
Tržby:
63,41 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch