Tajemství hradu v Karpatech

82%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Tajemství hradu v Karpatech je pro mne tajemstvím. Nevidím v něm hold to co ostatní. Ano je to zábavné,ano je to řemeslně originální,ano je to dobře zahrané. ALE já jsem se hold nenasmál,tak jak jsem očekával. Lipský je pro mne záruka kvality a i po tomto filmu se nic nemění.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Pro mě je tento film taková Adéla ještě nevečeřela B. Operní píseň provázející celý film je tak otravná, že mi zkazila zážitek z filmu. Skvělý je místní obyvatel Jan Hartl :) Podtrženo sečteno, máme stovky lepších filmů, než je tento. 60% = přeci nadprůměr ne? :)
muzz
muzz
18 035 bodů
5
Nějak mi unikla ta poetika "zlidovělých hlášek". když se nad tím zamyslíte, jsou to samé kraviny. Chvilkama mi připadalo, že si zúčastnění umělci dělají z platících diváků nemalou prdel. Co je tolik vtipného na Tölökö? Nemyslím si, že právě tohle by měla být česká "klasika".
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Jedna z mých nejoblíbenějších českých komedií, která je krásná svou výpravou a absurditou. Dnes už se nic podobného natočit nedokáže, jak potvrdil trapný Wilsonov. Lipského hra absurdity a trapnosti ovšem fungovala díky hereckým výkonům, ale i slušné parodické atmosféře, protože takhle prostě filmy mají vypadat. Profi řemeslo.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Herci jako vždy excelentní, ale na Lipského poměry málo nápaditého a úderného humoru. Pro mě určitě velké zklamání.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Hodně netradiční a zajímavá komedie. Solidní pokoukáničko. Dosti mě tento film zaujal a pobavil.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
9.5
Znovu spojení Lipský a Brdečka a znovu bomba. Znovu Dočolomanský, Kopecký, Hrušínský + nově Brodský, Hartl a absolutní démon Augustín Kubáň. Švankmajer se na filmech Oldřicha Lipského opravdu vyblbnul a jeho výprava je taktéž znovu perfektní. Mám tento film rád, dokáže mě vždy pobavit a zvednout náladu. 95 %. "Na stromy náskokem, skok!
avenis
avenis
8 145 bodů
10
"Pane hrábě, kdybyste mukl, mňál bych peklo!" Tohle úžasné komediální hrůzostrašné drama patří k mým oblíbeným stálicím. Jako ostatně skoro všechny Lipského filmy. Škoda jen, že režisér Oldřich neangažoval svého bratra Lubomíra do role profesora Orfanika. Rudolf Hrušínský je jediné, co se mi tu nelíbí. Přehrává a v roli není doma... Všichni ostatní jsou naprosto kouzelní a scénář Lipského s Brdečkou v mnoha nářečích, to je prostě klenot naší kinematografie. A hudba Luboše Fišera mi bude navždy znít v duši.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
"Čortův hrad, tam strašá!" Úplná nádhera! Tento film prostě zbožňuju. Absurdní humor, dotažený k naprosté dokonalosti. Je to koncert všech zúčastněných herců a pro mě snad komedie století. Dokonalá je také hudba Luboše Fišera. Je to tak zdařilý snímek, že si ho nikdy nenechám ujít, když ho dávají v televizi.
jirka26
6 288 bodů
3.5
ČESKÁ KLASIKA.