Mary a Max

78%
Mary a Max
Dvě rozdílné povahy, dva rozdílné osudy a půlka světa spojuje tento animovaný příběh, který vypráví o přátelství dvou zcela odlišných lidí, kteří se znají jen prostřednictvím svých dopisů. Mary Daisy Dinkle, baculaté osmileté holčičky žijící na předměstí australského Melbourne a Maxe Horowitze, velmi obézního čtyřiačtyřicetiletého Žida žijícího v pulsujícím New Yorku, trpícího Aspergerovým syndromem. Film sleduje Maryino dospívání a Maxův přechod ze středního k pozdnímu věku a objevuje mezi nimi silné pouto, které překoná o hodně víc než obvyklé kamarádské vzestupy a pády. Mary a Max nás vedou cestou neobyčejného přátelství, které musí čelit autismu, taxidermii, psychiatrii, alkoholismu, obezitě, kleptománii, sexuálním rozdílům, důvěře, kopulujícím psům, náboženským rozdílům, agorafobii a mnoha dalším životním překvapením.



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
10
Naprosté nadšení! Kuriózní vztah jaksi navzdory nejrůznějším psychickým i fyzickým hendikepům, frustracím, fobiím, rozdílnostem povah a věku ... A symbolická oslava přátelství, epistolární román 21. století. Skvostná animace, krásné postavičky, humor bez přiblblých záchvatů smíchu. Pobavilo, potěšilo, stojí za to vidět vícekrát.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Jedinečný a osobitý animák a to nejen svou animací, ale i scénářem. Depresivně humorné a plné opravdových pocitů a skvěle namluveno v českém znění. Film založený na dlouhodobé korespondenci dvou outsiderů přináší opravdu hodně humorných dopisů, smutku i radosti. Paráda. Animák pro dospělé.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Krásný vizuál a dojemný děj, ale nezbavil jsem se pocitu jisté povrchnosti a moc velkého uvědomění si sebe sama, kterými tenhle film oplývá a které u tak křehkého příběhu nevypadají dobře.

Dodatečné informace

Původní název:
Mary and Max (více)
  • Austrálie Mary a Max
  • Austrálie Mary and Max
Premiéra v ČR:
30. 7. 2009
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Austrálie

Podobné