Šílený Max

64%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
První je první a i když má Mad Max spoustu chyb a rozhodně není výborným snímkem,tak má stále co nabídnout. Hlavně člověk musí přejít to nelogické chování všech postav před kamerou a pak už to není nejhorší. Tento první díl působí takovým syrovým a neučesaným dojmem,ale ono mu to prostě sekne. Dost možná nejslabší díl z celé série,ale své místo na slunci si určitě vydobyl.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
První jsem viděl nového Maxe z roku 2015, tyto staré díly jsem dlouho přehlížel.. rozhodl jsem se na ně podívat... Svět v podivné poloanarchii a gangy motorkářú proti zvláštním poldům. Mladý Mel Gibson byl sice fešák, ale je vidět, že byl ještě herecky nevyzrálý. Výbuchy, trošku Kobra 11, akce a kostrbatý scénář to je první Šílený Max. Taková předehra k druhému vysoce hodnocenému dílu, na který jsem zvědavý.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Inu, je to taková silniční divočina, která se kupodivu stala kultem, inspirací a Melu Gobsonovi průkopovým filmem. Velice nízký rozpočet je již po tolika letech značně znát, ale na druhou stranu je také vidět, že se tvůrci snažili vše vytáhnout na maximum jak to jen šlo. Šílenostem a bláznovstvím je tu dán ohromný prostor. Ono vlastně taky o nic jiného nejde. Na divoké honičky a oslnivé bouračky s tím spojené se stále velmi dobře dívá. A tak se stalo, že příběh jako takový je velice malý a takřka nevýrazný. Spíše je to k těm honičkám téměř jako takový doplněk. Dnes už moc tento snímek neosloví, takže se stal už jen bijákem jen pro skalní fandy.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Film, který bych nevydržet sledovat doma. Ale v tom letním kině, kde se dá komentovat ta surreálná béčkovost, je to vlastně v pohodě.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Za pár korun na koleni natočené video s (na ty prachy) fain atmosférou, ale naivnějším dějem. Tu kultovnost ale nechápu. Možná v druhém díle...4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Režisér George Miller vsadil na vizi postapokalyptické budoucnosti, kde dominují kaskadérské výkony, silné motory a hrubá síla.
lamps
lamps
15 150 bodů
4.5
Námět k nezaplacení, ale rozbředlý scénář, dramaturgie a vedení herců skoro jak od Uwe Bolla. Ten film vznikl jenom kvůli pár automobilovým honičkám, ale Millerovi za něj nikdy nepřestanu být vděčný, protože bez jeho úspěchu by nikdy v budoucnu nemohla vzniknout zázračná genialita jménem Zběsilá cesta...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Trochu mě rušila
  • hudba
  • děj
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
S Australskými filmami nemám moc dobré skúsenosti ,no vačšina ,čo som videl ,nestojí ani za zmienku. No Mad Max je iný. Ja viem ,že film je strašne klišovitý a dej sa nedá ani dejom nazvať ,no ako celok to funguje veľmy dobre a na tak krátky film sa tam toho stane veľa. Najväčšia vada na kráse sú ale členovia Motorkárského Gangu a Nočný Jazdec ,ktorý sú extrémne otravní a prial som si ,aby čo najrýchlejšie zmizli z tohto sveta ,čo sa mi nakoniec aj splnilo. Taktiež ma dosť mrzí ,že ten "Mad Max" ,ktorého chce každý vidieť sa ukáže až 15 minút pred koncom. Dokopy musím ,ale povedať že som sa bavil a sériu si chcem dopozerať. Čo sa stane keď spojíte dystópiu ,Austráliu a Rýchlo a Zbesilo? Mad Max! Za dobrý pilotný film dávam 75% a dúfam ,že dvojka bude tip-top!
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Začátky Maxe nebyly zrovna nějaké terno. Akce stojí na tu dobu opravdu za to a všechno muselo pěkně bolet, ale celkově to je o trochu lepší průměr. Příběh absolutně nezajímavý a akce je zde méně, než jsem čekal. Ale tempo jede v celku dobře, občas sice trochu zvolní, ale jinak se celkem solidně drží.