Kickboxer 2 - Cesta zpátky

43%
Kickboxer 2 - Cesta zpátky
Plakát traileru

Další vstupenka do arény, ve které probíhají brutální souboje v kickboxu. Mohou ji použít všichni, kdo fandí takové podívané, a prostřednictvím obrazovky se stát diváky té nejkrutější zápasnické soutěže. Pokud jste viděli první část Kickboxera, mohli jste se seznámit s mistrem bojových umění, Američanem Kurtem Sloanem, který se rozhodl pomstít v Thajsku svého bratra Erica, zmrzačeného bezcitným a surovým zápasníkem Tong Poem. Přestože Kurt v napínavém zápase zvítězil, podcenil svého soupeře. Tong Po totiž neunesl svou porážku a Kurta po vítězném zápase brutálně zavraždil. Příběh pokračuje o rok později a na scénu přichází další kickboxer z roku Sloanů, Kurtův mladší bratr David. Vede ve Spojených státech rodinný podnik, tělocvičnu, kde učí mladé zápasníky bojovému umění. Jeho nejlepším žákem je Brian, talentovaný zápasník bažící po slávě a uznání. Přestože se ještě má co učit, nechá se zlákat sportovním agentem Maciahem, jenž pracuje pro thajskou organizaci, která patří Sanghovi, otci vražedného Tong Poa. Ve stejné době osloví Davida starý mistr bojových umění Xian, a nabídne mu, že přivede jeho bojovou techniku k dokonalosti. Zákeřný Tong Po pokračuje ve své krvavé zápasnické kariéře a jeho obětí se stane i Brian. Ačkoli Xian ani jeho pilný žák neuznávají filozofii pomsty, Tong Po má u Davida už třetí vroubek (připravil ho dva bratry a teď ještě o talentovaného žáka) a je načase zúčtovat. David Sloane proto vyzve thajského krále arény k boji na život a na smrt.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
3
I v první polovině devadesátých let byl stále masivní zájem o nízkorozpočtové akční snímky s bojovým uměním a tak se námětově sahalo naprosto po všem. Není tedy divu, že se to nevyhnulo ani úspěšným snímkům v touze o další volné pokračování. Týká se to i projektu ' Kickboxer' (1991), ve kterém se výborně blýskl Jean-Claude Van Damme. Otěže dějství převzal Sasha Mitchell coby David Sloan, tedy další bratr, o kterém jsme v prvním snímku vůbec neslyšeli. A jak se také zároveň dozvíme i Kurt samotný byl zabit, proto se ho tu nedočkáme. No a je to. Davidovi jsou dveře v rámci dalšího dobrodružství otevřené. Větší kýč snad tvůrci vymyslet nemohli. Divácké nadšení zpočátku může něco předznamenávat, o to horší je následující zklamání. Zpočátku to vyznívá spíše jako rodinný sportovní film, do které je v zájmu tématu násilně naroubován starý známý záporák Tong Po, který se ve své brutalitě a nerespektování pravidel v ničem nezměnil. Samozřejmě se vrátil i Kurtův trenér Xuan Chow, čímž se striktně začne opakovat dějová linka prvního snímku. Hořká pachuť tak přehluší veškerý divácký zájem. Tohle bylo natočeno snad jen z důvodu zaplnění regálu ve videopůjčovně. V tomto snímku prostě nepotěší absolutně nic. Snímek se řadí do série naprosto zbytečných filmů své doby.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Kouďák síce není Van Damme, ale souboje s Tong Poem zvládá taky docela dobře. Rozhodně to pořád ještě patří k tomu koukatelnějšímu ze série "Kickboxer". Jako malému mi vždycky imponoval finálový souboj v té opuštěné hale...3/10
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
4
Po dobré dvojce absolutní blbost. Nejen že Sasha Mitchell už bude navždy Cody z Krok za krokem, ale navíc mu tahle role prostě nesedí. Navíc film prezentovat jako akční, když je souboj až na konci a to je dost přes čáru, tak vážně nevím. Obrovská škoda.

Dodatečné informace

Původní název:
Kickboxer 2: The Road Back (více)
  • USA Kickboxer 2 - Cesta zpátky
  • USA Kickboxer 2: The Road Back
  • USA Kickboxer 2
  • USA Kickboxer 2 - Cesta späť
  • USA Kickboxer 2 - Der Champ kehrt zurück
  • USA Kickboxer 2: Le Successeur
  • USA Kickboxer 2: O Regresso
  • USA Kickboxer II
  • USA Vendetta per un angelo
Země původu:
USA
Rozpočet:
0 mil. USD
Tržby:
1,25 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Kickboxer 2 - Cesta zpátky