Šakal

69%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Ach ty devadesátky to bejvávaly časy. Tenkrát snímky měly koule a nebály se ukázat trochu krve. Šakal je parádní akční jízda ve kterém se netradičně Willis ocitl v roli zloducha. Kladnou postavu si zde střihl sympatický Gere,ale pro tento film se mi moc nehodil. Pobavila mne i menší rolička pro Jacka Blacka.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Willis jako Šakal byl celkem fain, problém jsem měl spíš s Gerem, který mi do těhle rolí prostě nikdy sedět nebude. Celkově průměrný akční thriller, který by ale v rukou schopnějšího tvůrce mohl být o třídu lepší. Jdu shánět originál. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Film, který se přiživuje na klasickém filmu Den pro Šakala a přitom ukazuje, že francouzsko-britský film je nedostižným vzorem. I tady se ale dají nalézt celkem sympatické a zajímavé momenty, zejména scéna na střelnici up to date, kde meloun vystřídal tehdy ještě neznámý Jack Black. Trochu lepší průměr.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Tak to jsem čuměl. Drsný Willis i na opačné straně zákona? Konečně změna. Role záporáka mu kvalitně sedla už díky jeho drsňáctví. Film mě mile překvapil a chválím ho. Perfektní podívaná.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Neviděl jsem originál, tudíž soudit nemohu, ale tento mě dostal.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
6.5
Samo o sobě to je v celku dobrý. Ovšem když jste neviděli Den šakala. Tohle je prostě klasický hollýúdský film. Na jedné straně chladný zabiják a na druhé romantický hrdina. Taky zabiják, ale on to přeci dělal z "dobrých důvodů". No a kdo je cíl, hmm? Prezident, ne sorry, milovaná první dáma. A pánům sekunduje ruská policajtka. Zjizvená a drsná jako šmirgl. Vážně jsem se divil, že neměla srostlé obočí jako správná, ocelová žena ze Sibiře.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Souhlasím s názorem Jiřík54.
Cortyx
1 571 bodů
8
remeake,ktery postavil film do jine roviny. davam 70% i kdyz si myslim ze by si mohl zaslouzit vic,ale to by chtelo lepsi spracovani
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
5.5
Remake slavného filmu z roku 1973 se opravdu moc nepovedl, přestože v hlavních rolích hrají takové herecké hvězdy jako Bruce Willis, Richard Gere či Sidney Poitier. Film se vleče od začátku bez velkého napětí a nepředvidatelných dramatických zvratů. Ve druhé třetině filmu už je jasné, jaký asi bude konec a představitelka Kozlovové Diane Venora postrádá jakýkoliv sexappeal či sympatii. No není vždycky posvícení, jak praví jedno staré české přísloví. Američani ho zřejmě neznají. :-)