Kurýr 2

64%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Tak tomuhle se říká akční nářez. Vliv Luca Bessona ve své skromné, avšak ohromné komiksové vizualitě je daleko patrnější než u předchozího prvního snímku. Stopáž nemající ani devadesát minut dodává ději patřičný švih a naprosto průrazné akční scény. Nic pro diváky zohledňující ve filmech realitu. Tady jde čistě o akci v rámci žánru a ne o realistické drama na pomezí zoufalosti dané osoby a zákonů. A akční scény tu jsou prostě špičkové. Popkornová a právě ona akční zábava dodává hlavní postavě dějství Frankovi Martinovi další a jednoznačný level. Dějově jde opět o dívku a o partu zabijáků v patách. A takového zabijáka, jakou je zde Lola, by snad nechtěl potkat ani Rambo. Frank Martin je akční hrdina současnosti. Drsný, nekompromisní, zásadový. Má vlastní pravidla, které je nucen vlivem nebezpečných okolností ve svém vlastním zájmu porušit. A pokud tak udělá, běda všem, kdo se mu postaví do cesty. Snímek ve svém žánru rozhodně patřící mezi špičku.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Jednoznačně nejslabší a nejlbější část ze současné trilogie Kurýra. Přehnanou akci dokážu tolerovat (vyrostl jsem na VHSkách), ale tohle bylo na mě chvílemi až moc...Právě ty šílené Stathamovy řidičské schopnosti, tenhle díl posílají do háje. Stačilo ubrat trochu plyn a byla by to stejně "pohodová" podívaná jako první díl....4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Dvojka Kurýra je hodně pro děti. Celé je to absolutně beze smyslu, ale Jason Statham film utáhne a vytáhne i z průměrné šedi, kam by bez něj zapad. Oproti jedničce výrazně američtější a dražší.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Dobrá hláška v úvodu: "Už máš napsané úkoly?" Opět akce bez jakýchkoli mezí. Takovýto film by se mohl trochu držet při zemi a byl by dokonalý. Celkově je povedený. A zase úvodní scénka v garáži; proč? Maximální možná hloupost v tomto filmu je: skok autem do jakýchsi garáží a následně zastavení těsně u okraje, sejmutí bomby z podvozku auta pomocí jeřábu, scénka na skůtru...atd. Opětovně ruka od oleje, tak jako v předchozím dílu. Nač se opakovat? Mimochodem, Kate Nauta je skvělá bestie:-) Nejpřehnanější a nejpředymenzovanější akční film. Nebo Sci-Fi?? Film je nejspíš pro 12 leté diváky, dospělí se tomu jen zasmějí. Typická role pro Jasona Stathama. Představuji Vám nový díl supermana. Doslova, jelikož mi to tak nějak připadá po shlédnutí neohroženého maníka bez bolesti a vážného zranění. Film má jakousi atmosféru a i přesto všechno se mi líbí.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Film na to jede dobře. Jiný přístup, jiný děj, tudíž to není jen další zbytečné pokračování. Statham předvádí zase skvělou charismatickou postavu a nebýt toho předvídatelného děje a místy až moc debilním scénářem, tak bych mohl jít víš. Ale kvalita prvního dílu se jen těžko překonává.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Po prvním filmu, to vypadá že nezákonné kurýrství pověsila naše postava na hřebík a teďkom dělá osobního řidiče jedné zámožné rodince. Samozřejmě víme co je to za film a tak na sebe nějaká zápletka nenechá dlouho čekat a opět povaha hlavního charakteru musí zachránit svět.
kery-
kery-
3 671 bodů
4
Docela ubohá parodie na Matrix a MacGivera, jediný dobrý bylo asi to "oooo" :)
výfuk
výfuk
2 975 bodů
4.5
Bojové scény docela ušli a příběh ze začátku taky nebyl špatný, ale teď... Ach Bože. Poté byl příběh jak ze špatného sci-fi a pak sundání té bomby... kámo?! Beeson se mění v minimoje s pistolkou a bojovým uměním. Leon je jasná klasika, bez které se nedá žít, ale... některé jeho i scénaristické počiny jsou docela dobré, ale zůstává neustále u jedné věci a to se mi vždy vymstí. Ale nyní chystá docela dobré počiny pro režii a i scénář. Prostě Kurýr dvojka se vůbec nepodobá jedničce a já doufám, že ta trojka mi nezničí život.
hofmi
hofmi
532 bodů
8
kupodivu je dvojka zase dobrá :)
kapi128
318 bodů
6.5
Druhý díl je o něco horší,než ten první,ale na tom se nic nemění,že zde byla opět pořádná akce.Frank jako vždy velký drsňák.