Johnny English

69%
Johnny English
Britská výzvědná služba, konkrétně její oddělení MI 7, získala v agentovi Johnny Englishovi (Rowan Atkinson) skutečně jedinečnou posilu. Snad ani James Bond, připravený vždycky a všude na všechno, se s ním měřit nemůže. Právě včas, protože z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie čelí vážné krizi. Johnny, spolu se svým oddaným a všeho schopným asistentem Boughtem, se ihned ujímá vyšetřování a pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage (John Malkovich). Nejcennější symbol moci ostrovního království nemá obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho, dosud nekorunovanou hlavu. Budoucí král má ovšem ještě děsivější plán. Chce tu nádhernou, laskavou, zelenou a přívětivou zemi změnit v největší vězení na světě. Jaké štěstí, že Johnnymu ve chvíli, kdy už je téměř vše ztraceno, přispěchá na pomoc krásná agentka Interpolu. Alžběta se může klidně vrátit na trůn a panovat dál a Johnny? To se ještě uvidí Ve špionážní komedii Johnny English, kterou realizovala britská společnost Working Title (Čtyři svatby a jeden pohřeb, Notthing Hill, Deník Bridget Jonesové, Jak na věc ad.) pro Universal, se spojily dva ryze britské filmové žánry v jediný, originální celek, jemuž dominuje strhující, excentrický komediální výkon Rowana Atkinsona (tedy Mr. Beana, jak mu všichni podvědomě říkáme). Zajímavé je, že impulsem k napsání scénáře se stala série reklamních spotů, natočených v 90. letech pro kreditní karty Barclaydcard. Právě v nich Rowan Atkinson vytvořil postavu agenta typu "neřízená střela", který se umí postavit skutečně ke všemu, ale vždycky jen a jen po svém. Takovému útoku na bránice se nedá odolat.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Mr. Bean + James Bond = Johnny English. Skvělá a hlavně zábavná podívaná ve které Rowan Atkinson předvádí svůj komediální talent. On má prostě dar a jeho ztvárnění idiota s kamennou tváří mi silně připomnělo Leslieho Nielsena v Bláznivé střele. Chvílemi to bylo až šíleně trapné,že jsem musel i odvracet zrak jak mi bylo za Johnny trapně. Příběh sice nebyl kdoví jak záludný,ale zde hraje prim hlavně vtip.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Komediální talent Rowana Atkinsona byl plně prezentován převážně v televizi, kde je z jeho tvorby nejznámější především pan Bean. Celovečerní filmy samozřejmě točil také, ale v nich nikdy nedostal prostor se plně předvést. Až po úspěšném nápadu převést do celovečerního filmu pana Beana, se Rowanovi v plné parádě komediální filmové dveře otevřely. A tak přišla postava další a pro Anglii samozřejmě hodně blízká. Johnny English, coby zaměstnanec tajné služby Jejího Veličenstva, pozor, ne agent, byl původně postavičkou série televizních reklam, které samozřejmě v Česku neznáme. V Anglii však zřejmě zpopulárněl natolik, že i u něj přišel návrh s ním natočit film. A tak se stalo a jak se následně ukázalo, byla to trefa do černého. Scénář sice není světoborný, ale když jde pouze o groteskní legraci, je to problém ten nejmenší. A tak tu máme další postavu, která na co sáhne, to zničí a kde se objeví, tam způsobí víc škody než užitku. Koho že nám to připomíná? Ale ano, je to slavný inspektor Jacques Clouseau v podání Petera Sellerse. Johnny English a Jacques Clouseau si klidně a upřímně mohou podat ruku. Už tenkrát vznikla říkanka: -idiot jako hrdina, baví se celá rodina.- A platí to i tentokrát. Johnny English není mířen pouze na fanoušky bondovek a Rowana Atkinsona. S humorem sobě vlastním na několika úrovních s velice jednoduchým příběhem a spoustou zábavných akčních scén, pobaví celou rodinu. A jen tak pro zajímavost, Rowan Atkinson si v jedné bondovce, byť neoficiální, skutečně zahrál. Zahlédnout ho lze ve snímku „Nikdy neříkej nikdy“ (1983).
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Asi dno Rowana Atkinsona, které nezachrání ani stylový Malkovich s úžasným přízvukem. Obě hvězdy jen za něj.

Dodatečné informace

Původní název:
Johnny English (více)
  • Francie Johnny English
  • Francie Агент Джонни Инглиш
Premiéra v ČR:
17. 4. 2003
Země původu:
Francie, Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Johnny English


Podobné


Powered byJustWatch