Westworld

65%
Westworld

Delos je největším zábavním parkem na světě. Je rafinovaně vytvořen a vybaven tou nejlepší technikou, aby se v něm mohli dospělí co nejlépe pobavit. Návštěvníci parku se mohou na základě vlastního přání ocitnout v minulosti. Mají na výběr Evropu v době středověku, kde jsou návštěvníci v roli králů a královen, Římské Impérium se svými orgiemi a slavnostmi nebo autentický americký divoký Západ - Westworld, plný pistolníků, výtržníků v saloonech a půvabných tanečnic. Veškerá přání a vrtochy návštěvníků minulých časů mají za úkol splnit speciálně naprogramovaní "lidští" roboti. Jednoho dne však dojde k sérii nevysvětlitelných technických poruch a robot - ostřelovač se náhle začne chovat jinak než bylo naprogramováno. Nekontrolovaná technika se stává pro všechny návštěvníky zábavního parku noční můrou.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Kdo by v Česku neznal westernové městečko v Boskovicích. Nemalý areál, kde si příznivci rodokapsových příběhů a westernových snímků přijdou na své. Napadlo však někdy někoho, že by byl park dotáhnutý do takové dokonalosti, že by si tam host skutečně připadal jako na Divokém západě? Že by si oblékl nějaký dobový kostým, ozbrojil se a jakoby se vrátil v čase? Dokonce se účastnil i přestřelky či souboje a jak se říká někoho odpráskl? Jak by to vlastně bylo možné? Michael Crichton, autor předlohy a dokonce i režisér, takovou možnost vyřešil velmi jednoduše. Použity by byli roboti. Jenomže jak už to ale bývá, nic není tak dokonalé, aby to bylo zcela bezproblémové. Nápaditý snímek natočen dle technických možností své doby by se dal vlastně považovat za jeden z průkopnických snímků poukazující na nebezpečí používání robotů. Že si jednoho takového zahrál zrovna Yul Brynner asi není náhoda. Jeho westernové snímky do dnes patří mezi vyhledávanou klasiku. Tady jakoby se však našel. Většinou hrál kladné postavy a tak si tuto zápornou viditelně velmi vychutnal. Snímek je ze 70. let. Na dnešní dobu tedy vypadá přeci jen už krapet zašle, ale i tak rozhodně nepatří na filmové smetiště dějin.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Něco mezi Terminátorem (o jedenáct před ním), Blade Runnerem (o devět let před ním) a Truman Show (o dvacet čtyři let před ní). Prostě dost pokrokový film, kterému dám čtyři hvězdy i přes jistou režijní nedotaženost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Ten nápad si vysloveně žadonil o remake, takže v tomhle prostě dobrý. Ale krom toho nevyužitého potenciálu a terminátora Brynnera není moc o co stát.


Dodatečné informace

Původní název:
Westworld (více)
  • USA Westworld
  • USA Almas de metal
  • USA Dödsmaskinen
  • USA Il mondo dei robot
  • USA Mondwest
  • USA Oestelandia
  • USA Olum Ha-Ma'arav
  • USA O Mundo do Oeste
  • USA Tappokone
  • USA Zapadni svet
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Westworld


Podobné