Grindhouse: Auto zabiják

67%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Celý ten hype a myšlenku tohoto projektu chápu a beru jí. No nic to nemění na tom,že mi Auto zabiják prostě jako film nesedl. Nebudu to nadhodnocovat jen z důvodu,že za filmem stojí Tarantino a hlavní roli si střihl Kurt Russell. Po shlédnutí u mne zavládlo zklamání a víc jak 60% prostě dát nemůžu.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Jeden z slabších filmů Quentina Tarantina, přesto se jedná o slušnou podívanou s vydařený kaskadérskými kousky a hutnou atmosférou. Konec je jako vždy překvapivý a krvavý. Pravdou ale zůstává, že dvě třetiny jsou pouze pohledem na pohledné mladé dámy, které žijí nespoutaný život. Nuda střídá slušnou jízdu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Některé scény mají atmosféru i náboj, ale celkově jde o nudu na druhou. Opakující se motivy, nekonečné dialogy. Nevím, proč by mě něco takového mělo vůbec zajímat.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Jeden z nejosobnějších Quentinových opusů. Ukrutně zábavná a špičkově ozvučená i nasnímaná pocta brakové filmařině Russe Mayera a spol, která sice moc nezaujme samotnými dialogy a netvoří až tak konzistentní celek, ale každé její políčko je odrazem až nadpozemské cinefilní lásky a kreativity (když už nás nebaví obsah rozhovoru u kulatého stolu, můžeme si vychutnávat alespoň jeho proměnlivé nasnímání na jeden záběr). Geniální Russell, sexy šťabajzny a auto-naháněná, u níž nebudete dýchat. Skvěle gradované a završené možná nejvtipnějším Quentinovým přechodem do závěrečných titulků - kde ten chlap pořád bere tak nehorázně chytlavé písně, to bych rád věděl..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Ta bouračka do protisměru byla bombastická, a to jak dostali toho šíleného řidiče nebylo už tak dobrý. Chybělo tam více likvidace a akce. Jinak jde o klasický film.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Tarantino skúšal urobiť podruhýkrát revolúciu. Poprvýkrát mu to vyšlo s Jackie Brownovou , a čo Grindhouse? ....Bola to neskutočná sračka...ale zábavná a hlavne skvelá! Je tu snáď každý Tarantinov rukopis ,ktorý je najviac vidieť v posledných 30 minútach. Kurt Russel je tu neskutočné hovädo a jeho trýznenie som si vo filmu neskutočne užil. Ale ,aby som len film nechválil tak za mňa bolo prvých 45 minút nepozerateľných....ja viem ,že nám musel Tarantino predstaviť vraha ,ale 40 minút sa točiť okolo tanca na kolenách....ako vážne Tarantino? (Ale kameo bolo skvelé) 😂 Dávam tomu solídných 70% .... Fajn takže zatiaľ som si pozrel všetky Tarantinovky. Keby som ich mal zoradiť od najlepšej po najhoršiu (podľa mňa) by to bolo: 1. Django (naj za mňa) 2.Nehanební Bastardi 3. Osem Hrozných 4. Pulp Fiction 5.Kill Bill 1,2 6. Gauneri 7. Jackie Brownová A nakoniec ten najslabší - 8. Auto Zabiják. Ďakujem ti za takúto skvelú show Tarantino , a už sa teším na Once Upon a Time in Hollywood ☺ .
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Abyste se na tento film mohli podívat, musíte splňovat tyto podmínky. 1) Jste fanda Tarantina. A to hodně hodně moc. 2) Žerete 80. léta filmu. 3) Nevadí vám filmová kamera. (Vážně, někomu zrno vadí). 4) Nevadí vám delší rozjezd. a 5) Milujete poctivou honičku v autech, kde není použito zelené plátno. Pokud jsou tedy tyto podmínky v pořádku, nemáte se čeho bát a pusťte si tento film. Pokud vám nějaká nevyhovuje, užijete si ho méně. Zejména, pokud nesouhlasíte s bodem 1), to ten film hned vypnete.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
7
První polovina filmu (první várka holek) je mnohem zajímavější. Druhá polovina filmu z mého pohledu celkem zaostává. Jinak ale úžasnej film. Když se člověk bude porozně koukat a scény a poslouchat je, zjistí že některé scény jsou opravdu užasné! (Stuntman Mike, "Miles before you sleep", scéna v nemocnici, Dead proof v akci...) Mislím si, že kdyby film skonnčil po scéně v nemocnici, Líbilo by se mi to mnohem víc. 65%
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Kurt Russell byl hodně FAJN, stejně tak i první partička "Koček"..pak jsem se začal trošičku nudit! Hudba opět parádní..jako vždy u QT
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Přeceňovaná honba za stylovostí a vršením odkazů pro potěchu vlastní duše. Dvě hodiny na příběh, který se dá shrnout jednou větou? A co je s tou proklamovanou poctou levným filmům, když jde vlastně jen o další tarantinovku, která je drahá a má na sobě škrábance? Tarantino se příliš zahlíží do svých zálib a zapomíná na diváka. Bojím se, že lepší už to nebude.