Letuška 1. třídy

50%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Trochu naivní pohled na americkou variaci o plnění snů. Na komedii tento snímek nenabízí velké množství zábavných scén,ale spíše se nese v takovém uvolněném duchu,které dokáže vykouzlit úsměv na rtech. Nejvýraznější osobou je zde Mike Myers,který zde jako jeden z mála dokáže pobavit.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
4
Americký sen aneb "Když si v Americe něco umaneš a bez ohledu na okolnosti věříš svému guru, nakonec svého štěstí dojdeš" - okolnostem v podobě škodolibé, nepřátelské, prolhané a zlodějské kolegyně navzdory; dobro přece musí zvítězit nad zlem, i kdyby to byla sebevětší křeč. Slečna kariéristka (Gwyneth Paltrow) sice svému snu stát se letuškou první třídy obětovala vztah, ale hle - neudělala zkoušku (a nikdo jí nevysvětlí, kde se stala chyba)a musí do druhé letušské ligy. Zato její hloupá "kamarádka" (alespoň trochu vtipná Christina Applegate) se prosadí; ukradla jí testy, ale to slečně Spravedlivé dojde až po roce ... Křeč, křeč a zářivě šťastný konec - americký céčkový film. Co tam dělá Gwyneth Paltrowe, nechápu - asi moc potřebovala peníze.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
Nebýt Mike Myerse a jeho Falkovsko-Sellerovské exhibice (to mi připomíná, že trojice fotek na poličce mě opravdu rozesmála :), měla by to Gwyneth tentokrát zapeklitě těžké - stokrát okoukaný Karate Kid, i když v hávu letušky, je látka vyžadující invenci, lásku, experiment, objevování! Rutinérské znechucení z převářky žánrů v jednom kotli a pachuť scénaristických rychlokvašek filmu příliš nepomohou na cestě za osvědčenou diváckou komunitou. To, co mohlo být romantickou komedií či romantickou tragedií nakonec skončilo někde na půl cesty mezi výletem po interaktviním altasu a n-tou variací na Popelku. A ta komedie...eh, moje bránice si téměř nevšimla. Dvě tři pokašlání, možná. Nebo jsem toho opravdu tolik prospal...?