Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

55%
Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta
Plakát traileru

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Horor hororů. Když jsem to viděl poprvé, jako malý kluk, bál jsem se usnout a do teď ve mě film vzbuzuje silné emoce. Skoro všechny noční můry jsou podobné, jen si pro ně přijde Freddy jinak, někdy vynalézavě, někdy obyčejně.. Některé scény jsou opravdu dost děsivé. Pro mě je toto etalon hororu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Volné pokračování mstícího se Freddyho Kruegera ve snech mladých lidí se zabývá novou rodinou, která se na Elm Street přistěhovala. Hlavním adeptem na Freddyho řádění je tentokrát Jesse Walsh a stejně jako minule Nancy si i on užije své. Film je pojat krapet odlišně, takže svého předchůdce v ničem nekopíruje. Celkově tvůrci ubrali plyn, ale ne zase až moc. Viditelně je odfláknutá Freddyho maska. Tvůrci si snad mysleli, že si toho ve tmavých scénách nelze všimnout? A když se vezme v potaz porušení pravidel, jaké byli předchozím snímkem nastaveny, trochu to kazí náladu a přesvědčení. Speciální efekty už na dnešní dobu vypadají velice ponuře, ale i tak se jedná o standartní hororovou zábavu své doby.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Naprostá hloupost scénáře tenhle film zoufale kazí. Hrdina běhá polonahý po městě a s rukama od krve všem říká, koho zabil, ale nikdo mu nevěří a nechá ho klidně jít. Freddy Krueger to sice zachraňuje, protože tenhle chlápek má charisma, ale vše ostatní je zoufale špatné. Navíc děj skončí přesně tak jak v minulém dílu. Tenhle film se nepovedl.

Dodatečné informace

Původní název:
A Nightmare On Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
  • USA Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta
  • USA A Nightmare On Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
  • USA Nočná mora v Elm Street 2: Freddyho pomsta
Země původu:
USA
Rozpočet:
3 mil. USD
Tržby:
30 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta