Starci na chmelu

81%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
6.5
Muzikál není můj šálek kávy, tento se zaměřil na klasické téma. Mladí té doby a jejich problémy. Film je oděn do amerických barev a Amerikou je inspirován oděn do českých barev. Ale ani to, že se děj odehrává na tehdy propagované bruigádě na chmelu filmu nepomohlo k tomu, aby unikl tehdejším cenzorům.
Fingon
16 886 bodů
8
Škoda, že jsem nezažil žádnou chmelovou brigádu...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Nic pro mě. Pro mě tento film sráží pouze a jen muzikálová vložka.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7.5
Otevřela jsem si jednou flašku vína a snažila se to nějak "vstřebat". Ne, ten děj mi připadá úplně ubohý! Ale úplně. Jo, jasně, skvělá třeba písnička "Bossa nova", "Chodili spolu z čisté lásky a sedmnáct jim bylo let", ... Těch 75% dávám právě kvůli těm písním, které přežily až do dnešních dob, což je už téměř 55 let! Měl to prý režírovat Zdeněk Podskalský, ale hrozně se mu nelíbily příběhy z brigád a měl rovněž prý averzi na první lásky. :-) To dokážu pochopit! Oboje!! "...Tak jeden mladík s jednou slečnou se spolu sešli na trati, kéž dojedou až na konečnou, kéž na trati se neztratí." Hrajme jen ty melodie, ty jsou svěží!!!
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Český muzikál, který e dnes vlastně považován za takový malý kult. Nádherná dějová linie o brigádách na chmelu, které dneska už nezažijete a láska, která tam vlastně vzrostla z ničeho. Cel to doprovází písně, které jsou i dnes tak známé a které mají opravdu krásné texty. Miluji tento muzikál!
kawa
3 388 bodů
9
Slavný český muzikál se stále svěží muzikou.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Nevím, jestli je to tím, že mě Starci poprvé trefili přesně ve věku hlavního hrdiny, nebo je to prostě nadčasový geniální příběh s naprosto sqělou hudbou a především texty, ale včera, kdy jsem je viděl znovu po sté asi po 20 letech, jsem byl opět nadšený. A přitom se v tomto filmu slučují žánry, které ve filmu opravdu nesnáším - romantika a muzikál. Avšak nadčasovost problémů a charakterů postav přebije tento nedostatek stonásobně.
marvan
marvan
616 bodů
7.5
Klasika, nestárnoucí a nezapomenutelný film, dnes i v muzikálovém provedeni v divadle. Herecké legendy jako Vladimír Pucholt, Irena Kačírková, Josef Kemr a další , taneční výkony a skvěle písně a prostě radost, pohoda, zábava, mládí a láska. Chodili spolu z čisté lásky a sedmnáct jim bylo let...
perfekta
546 bodů
10
Kultovní muzikál, úžasné melodie i texty. Vždy znovu a znovu se budu na tento film dívat. Krásní mladí lidé, jejich zážitky na chmelové brigádě, první lásky a čestnost především. Svěží, příjemný a nezapomenutelný. Skvělé výkony mladých herců - Vladimíra Pucholta, Ivany Pavlové a dalších.
majhan
majhan
453 bodů
10
Tuto českou klasiku stojí za to vidět i vícekrát, stejně jako tomu bylo u mne. Nadčasový snímek popisující relativně reálně dobu, kterou už dnešní mladí neznají a o které mají velmi zkreslené představy pod vlivem mediálních masáží. Tehdy se totiž žily taky naplněné životy, nebylo zde vzduchoprázdno a ve všem se dá najít krása.