Spáči

77%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Krásný snímek, který je dnes již klasikou. První polovina věnující se vyrůstání čtveřice malých gaunerů a následnému pobytu v "pasťáku" je zábavnější a emocionálně výživnější, druhá polovina potom dramatická a napínavá. Jako celek to tvoří skvěle natočený vyvážený snímek, na který je radost se dívat.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Mimořádně vkusné, emocionální a napínavé soudní drama, které diváka doslova umí vtáhnout do děje. Označování násilí, nelehké konfrontace a typické soudní intriky vyvolá každému soudnému člověku hořkost v ústech. Stopáž přes dvě hodiny může vyvolat diváckou nudnost, ale silný příběh to snad dokáže překonat. Tady se v tvorbě filmoví tvůrci hodně vyznamenali.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Dokonale ubitý potenciál všech velkých jmen v utahaném nesourodém snímku, který jsem měl problém dokoukat do konce. Pár silných scén a pár myšlenek to táhnou nahoru. Ale ne úplně.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Shakes, Michael, Tommy a John vyrůstají v čtvrti zvané Hell´s Kitchen. Páchají různé klukoviny, ale ta poslední se jim vymkne z kontroly a musí do pasťáku, kde je už na ně natěšený deviant Nokes. Léta běží a z chlapců se stanou chlapi, kteří se rozhodnou všem pomstít. Jenže tentokrát už to nebude žádná legrace. Strhující drama natočil Barry Levinson podle autobiografické knihy Lorenza Carcaterryho a použil k tomu opravdu velmi silné výrazové prostředky. Některé pasáže jsou vskutku nezapomenutelné a celému filmu vévodí dva vynikající herecké výkony Kevina Bacona v roli sadistického devianta Nokese a Roberta De Nira v roli otce Bobbyho.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Nikdy před tím jsem o tomhle filmu neslyšel, dokud jsem na něj nenarazil na Netflixu při prohlížení si, co tam máme s Bradem. Šel jsem do toho naprosto s čistou hlavou, věděl jsem jen obsazení. Úvod v Pekelné kuchyni byl takový normální úvod, nicméně skončil naprosto tragicky. Ti hoši za to prostě nemohli, nepřímo se ocitli na místě, kam nepatřili. Co se pak dělo v té věznici bylo šílený, mimořádně nepříjemné ke sledování.. Ale pořád jsem si říkal, kam to vede. Jakmile dětské herce vystřídají ty lákadla tohoto snímku, tak jsem se do toho náležitě ponořil a naprosto nevnímal okolí. Celé soudní přelíčení je pak obrovská satisfakce i pro mě jako pro diváka. Navíc nevzpomínám si, kdy De Niro měl tak klíčovou roli ;). Svině, jak si tam sedí a pláčem si získává boží milost! Zasloužili by si daleko horší trest než smrt! Kdo zneužije svého nadřazeného postavení k páchání takových činů na stále životem nepolíbených dětech si zaslouží křeslo, i kdyby toho litoval! Silný, náročný ale výborný snímek. Bohužel na to u mě doplatí Kevin Bacon, který dal celému tomu zvěrstvu tvář. Úžasné, jak se v tom prakticky každá z těch osobností dokázala tak nějak schovat. 80%
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
6
2/5 za prvnich 40 minut. Dej odehravajici se v pritomnosti byl vsak slabý, zdouhavý a nudný. Přitom by měl být spíše chytrý a napínavý.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Famózní drama s nádechem mafie, vezeňského prostředí pro mladsitvé, kde vznikne hlavní linie filmu se zneužíváním hlavních dětských představitelů a finální soudní spor s očekávaným a vítaným happy endem. K tomu skvělá režie s dokonalými hereckými výkony v čele s dokonalým úchýlným Kevin Bacon, kterého opravdu můžu a pro záporné role se narodil, De Niro v ne pro něho typické roli, ale bravůrně zvládnuté, Hoffman jako vždy přesný a Brad Pitt ? Já vždy věděl, že ten klučina umí hrát a zde dokazuje svoje herecké kvality. K tomu hraje příjemná hudba.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
10
Tento film mě naprosto ohromil. Jak je dlouhý, tak je skvělý, ani chvilka mi nepřišla bezduchá. Výborní herci hrají opravdu kvalitně (v atypické roli se daří Dustinu Hoffmanovi:-)), scénář je prostě geniální. Jak se film zpočátku tváří jako vězeňské drama, tak se časem otočí zase úplně jinam a divák tak nemá prostor pro nudu (jenž by se u někoho mohla objevit dvou a půlhodinovým čučením na pasťák:-)). Brad Pitt mě tady konečně přesvědčil, že je opravdový herec. Prostě jeden z mých nejoblíbenějších filmů a basta.
pantak
pantak
3 367 bodů
9
Bez toho aniž by jste viděli tento snímek nemůžete chodit spát!