Souboj Titánů

79%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Naprostá klasika v žánru dobrodružných filmů. Efekty vypadají celkem zastarale a to i na svou dobu. Výprava není moc oslnivá,ale vše vynahrazují výborní herci a nádherný příběh plný antických bohů. Nezapomenutelné scény a hlášky typu : Vypusťte Krakena udělali z tohoto filmu naprostou povinnost pro shlédnutí.
Pete69
Pete69
29 708 bodů
8
Na tomto Souboji titánů jsem vyrůstal a s Perseem jsem tenkrát jeho dobrodružství intenzivně prožíval. Medúza, Kraken, železná sova, Pegas.. vše mám hluboce zaryto v paměti. Na svou dobu slušné efekty a dobrodružný ráz se mísí s lehce hororovým. Pro mě srdcovka.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Jako malý jsem měl z medúzy noční můry. Dnes už tahle podivně anachronická podívaná, která působí, že vznikla ještě o dvacet let později, nemá stejnou hranu, ale nostalgie pracuje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Kdysi parádní záležitost a kultovka z dětství se mi před pár dny změnila v nechtěnou parodii na řecké báje. A asi bych měl přehodnotit názor i na ty nové remaky..
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Film mého mládí a dětství, kdy jsem doslova kameněl hrůzou u obrazovky, když jsem viděl Medúzu, miloval jsem dvouhlavého Kerbera, líbil se mi Zeus a fandil jsem samozřejmě Perseovi. Tenhle film mám moc rád od začátku do konce. Skvělé dobrodružství, napětí a mystika v atraktivním balení a triky od geniálního Raye Harryhausena.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Jeden z filmů, u nichž bych dal všechno za to, abych je mohl vidět v kině v době uvedení (aneb kdybych měl stroj času, hned po obšťastnění trojské Heleny bych už jenom objížděl premiéry těchhle slavných pecek). Z vypravěčského hlediska to není dokonalé, občas se to zdlouhavě opájí působivými vizuálními výjevy a některé dějové souvislosti zůstávají s otazníkem, ale celkově prostě nádherný kus dobrodružné filmařiny, který mou hlubokou diváckou přízeň nikdy neztratí. Tolik zmiňované Harryhausenovy efekty jsou kouzelné a jednoduše živé a žádný film už nedokáže tak podmanivě vykreslit antickou mytologii a lehce spojit tolik ikonických bájných figurek. A nemusí to být akční ve stylu debilního remaku, aby si příběh uchoval temné napětí a soustavnou atmosféru - nejlepším příkladem je pasáž s medúzou, která by se neztratila ani v Pánovi prstenů. A Laurence Rosenthal složil jeden z nejkrásnějších filmových soundtracků... Jasná kultovka.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Překrásný film. Na svou dobu s dobrými /naivními/ efekty a i celkově dějově příjemné.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Moje dětství, na tehdejší dobu dobré efekty a skvělí herci. Souboj titánů je výborný film, který z pohledu moderního diváka může být už zastaralý, ale pro ty, co na tom vyrostly, jistě pěkná nostalgie. Nikdy nezapomenu na ten mohutný hlas Moravce, aka Zeuse.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9
To je zkrátka klasika. Tady je vidět, že dobrý dobrodružný film nepotřebuje žádné počítačové triky. Dobrý scénář, režie a perfektní casting povyšuje tenhle film do extratřídy dobrodružných filmů. Harry Hamlin nikdy roli Persea nepřekonal a totéž se dá říct i o Judi Bowkerové a její Andromedě. Ale v tomhle filmu byli úžasní.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Naprosto skvělá podívaná po vizuální stránce tak i dějově. Je zajímavé, že v době ve které je film natočen se někdo odhodlal natočit fantasy snímek podle řecké báje plný triků, ale povedlo se, ikdyž triky mohou působit dnes už trapně jde rozhodně o průkopníka fantasy filmů. Herci byli dobří, ale ty příšery byli lepší. Jen je škoda, že podle řeckých bájí a pověstí nevzniklo více filmů nebo nějaký seriál byla by to rozhodně skvělá podívaná, ale třeba se někdy dočkáme. Mimochodem jsem zvědavej na remake, ale nemyslím, že by ho tento film potřeboval.