Noc s nabroušenou břitvou

64%
Noc s nabroušenou břitvou
Plakát traileru

Horor Noc s nabroušenou břitvou je děsivý příběh dvou dívek, které bojují o přežití s šíleným psychopatem. Spolužačky Marie a Alexia jsou nejlepší kamarádky. Aby se mohly v klidu připravovat na univerzitní zkoušky, rozhod-nou se strávit víkend na odlehlé usedlosti Alexiiných rodičů. Uprostřed noci zastaví u domu dodávka a na dveře zaklepe neznámý muž. Otec Alexie otevře a s prvním zasvištěním břitvy se pro obě dívky idylický víkend změní v nekonečnou noc plnou teroru. Alexia je neznámým šílencem spoutána a unesena. Podaří se Marii zachránit kamarádce život? Nebo se také dostane do rukou brutálního vraha?

Horor Noc s nabroušenou břitvou je natočený ve stylu diváckých hitů jako byl Texaský masakr motorovou pilou nebo 3:15 zemřeš. Producentem filmu je slavný francouzský režisér a scenárista Luc Besson (Brutální Nikita/Nikita, Leon, Pátý element/The Fifth Element, Johanka z Arku/The Messenger: The Story of Joan of Arc, Utržený ze řetězu/Unleashed). V jeho produkci vznikly úspěšné filmy jako jsou série Taxi, Kurýr/The Transporter. Nocí s nabroušenou břitvou se vrací k hrůze a napětí, kterou disponovaly klasické horory 70. let. Režisér Alexandre Aja rafinovaně stupňuje tísnivou a děsivou atmosféru až k šokujícímu vrcholu. V hlavních rolích excelují Cécile de France (Cesta kolem světa za 80 dní/Around the World in 80 Days), Maïwenn (Pátý element/The Fifth Element, Leon) a Philippe Nahon (Purpurové řeky/Les Riviéres pourpres, Bratrstvo vlků Hon na bestii/Le Pacte des loups). Noc s nabroušenou břitvou získala ocenění ve čtyřech kategoriích na Katalánském MFF ve Španělsku a získala si velkou pozornost na Festivalu fantasy filmů v Amsterodamu.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Slasher na francouzský způsob. Toto je přesně ten typ hororů,které mám tak rád. Žádní duchové,démoni,nebo monstra. Jen dvě dívky a jeden psychopat. Hlavní pointu příběhu se Ajovi podařilo schovat a do samotného "rozuzlení" jsem neměl potuchy odkud vítr vane. Za to dávám velké plus. Napínavé,brutální,krvavé a reálné.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Hodně ostrá horská jízda od Alexandra Aja nás čeká v tomto napínavém hororu natočeném v Rumunsku. Hlavním kladem je skutečně dobrá režie a mimořádný herecký výkon Cécile de France v hlavní roli. Kromě dnes již tradičního mixu hororových rekvizit jakými jsou břitva, nůž, sekera nebo kotoučová pila dojde i na poněkud překombinovanou pointu, která vyústí v sympatický závěrečný obraz. Jestliže máte rádi buranské vyvražďovačky pak je tento film vaším šálkem tomatového džusu.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Slasher jako vyšitý, s hustou atmosférou, řádně krvavými mordy a pro Aju typickým ztvárněním utrpení hlavní postavy, která si projde skutečně psychickým i fyzickým peklem. Jenže k čemu všechna ta zručnost a obratnost ze strany režiséra, když příběhově je snímek naprosto plochý a neoriginální a disponuje tak debilní pointou, že tím sice zalepí pár škrábanců a modřin, ale současně si vpálí kulku do hlavy a veškerá uvěřitelnost se rozplyne jako konvalinková vůně v posilovně. A brutalita je někdy tak samoúčelná a přehnaná, až je to k smíchu. Mít to na starost jiný režisér než Aja, asi by z toho byl absolutní propadák, takhle je to ale vzhledem k hrozivému scénáři skoro až nadprůměrná záležitost.

Dodatečné informace

Původní název:
Switchblade Romance (více)
  • Rumunsko Noc s nabroušenou břitvou
  • Rumunsko Switchblade Romance
  • Rumunsko Alta Tensão
  • Rumunsko Alta tensión
  • Rumunsko Alta tensione
  • Rumunsko El despertar del miedo
  • Rumunsko Haute tension
  • Rumunsko Haute tension - Switchblade romance
  • Rumunsko High Tension
  • Rumunsko Magasfeszültség
  • Rumunsko Noc s nabrúsenou britvou
  • Rumunsko X-Tension
  • Rumunsko Yperentasi
Premiéra v ČR:
3. 11. 2005
Země původu:
Rumunsko, Francie
Tržby:
6,29 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění