Kožená tvář III

52%
Kožená tvář III

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)...(Rodriguez)




Pete69
Pete69
29 761 bodů
5
Kožená tvář, neboli Texaský masakr motorovou pilou 3 je jiný, než bláznivý až pošahaný druhý díl, ale také se mi nelíbil tolik, jako ten první. Kožená tvář je vážnější, rodina psychopatů není tolik ujetá až teatrální, ale strach se dostaví až před koncem, do té doby je to obyčejná honička s motorovkou. Průměr..
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Na rozdíl od katastrofální černohumorné dvojky se tohle pokračování uchyluje k osvědčenému hororovému schématu, které je sice veškerými zvraty a víceméně i zpracováním výrazně béčkové, ale ten doznívající osmdesátkový feeling nenáročně zábavných a řádně krvavých slasherů je tu znát a člověk se prostě nenudí. Líbilo se mi zasazení do ponurých zamlžených lesů, místy opravdu šťavnaté násilí a pár dobrých režijních nápadů (hlavně mě zaujala v jedné chvíli falešná návaznost pohledu mezi pronásledovanými a Leatherfacem), naopak mě šíleně iritovalo nemožné chování všech postav, strašně stupidní dialogy a také úsměvná nezranitelnost aktérů, kterým v dalším vstupu na scénu nijak nebrání ani sebevětší rozmašírování palice. Zkrátka průměrná žánrovka, byť ta vydojenost námětu už je z toho hodně patrná.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Texaský masakr motorovou pilou 3. Víceméně průměrné, možná mi trošku vadilo, že se to dost odehrává v lese a v noci, ale zase koukat na mladého Aragorna, který je psycho bylo zajímavé. 51%

Dodatečné informace

Původní název:
Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III (více)
  • USA Kožená tvář III
  • USA Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III
  • USA Texaský masakr motorovou pilou 3
Země původu:
USA
Rozpočet:
2 mil. USD
Tržby:
55,77 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Kožená tvář III