Schůzka naslepo

62%
Schůzka naslepo
Plakát traileru

Příběh Waltera Davise, perspektivního, ale poněkud smolařského úředníka, jemuž zkazí slibnou kariéru krásná žena, podivně alergická na alkohol. Stačí sklenička šampaňského a Nadia Gates promění významný večírek pořádaný Japoncem Yakamotou, zámožným klientem firmy, v níž je Walter zaměstnán, v chaotickou vřavu končící Walterovou hodinovou výpovědí. A to bláznivá noc teprve začíná.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Schůzka na slepo je VÝBORNÁ opakuji VÝBORNÁ komedie ,která je k její smůle docela přehlížená. Sám jsem se o tomto filmu dozvěděl až nedávno. Hlavní role se zde z hostila Kim Basinger a v té době ještě docela "neznámý" Bruce Willis. Začátek je docela vláčnější, ale s první sklenkou se roztáčí kolotoč šílených situací u kterých si říkáte kdo je vlastně největší šílenec. Jsem fanda Bruce a tak není divu, že mne právě jeho postava nejvíce bavila. Měl jsem pocit že s každou další minutou je film bláznivější a bláznivější. Od scény u soudu se film neskutečně rozjede a servíruje jednu vtipnější scénu než druhou. Jde vidět, že Blake Edwards je v komediálním žánru jako doma a v určitých momentech (hlavně v závěru) dává vzpomenout na svou známější sérii - Růžový panter.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Komediální snímek ještě z doby, kdy Bruce Willis nebyl nijak v podvědomí filmových fanoušků. Zahrál si smolařského úředníka, který se seznámí s pohlednou dámou mající jednu jedinou vadu. Nesmí se napít, jinak poté řádí jak utržená ze řetězu a to doslova. Námět vybízí k ztřeštěné zábavě, ale není tomu tak. Příležitostí bylo více než dost, tvůrci to však patřičně dokázali udržet pevně na uzdě a tak kupodivu z příběhu vynikla také romance a smělost. To nebývá zvykem a tak vznikl v jistém smyslu jedineční počin s hereckým koncertem Kim Basinger, která se tu opravdu vyřádila. Dalo by se říci že snímek nijak nestárne a dokáže oslovit i dnes.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Další komediální klasika. Rande naslepo s téměř dokonalou holkou (jen jednu skleničku šampaňského) a parádním psychopatem v podání Johna Larroquetteho. Kim Basinger byla fakt kus. 7.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Blind Date (více)
  • USA Schůzka naslepo
  • USA Blind Date
Premiéra v ČR:
1. 8. 1991
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
39,32 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch