Sestřičky

75%
Sestřičky
Hlavní postavou je mladá začínající zdravotní sestřička Marie Sahulová, která je po maléru v nemocnici - do internátu si přivedla tajně chlapce - přeložena do venkovského zdravotního střediska, kde společně se starým lékařem a svéráznou zdravotní sestrou musí v drsném prostředí zanedbaných vesnic padesátých let objíždět pětadvacet vesnic a řadu samot. Průvodkyní, která ji osobitým způsobem zasvěcuje do praxe i úskalí soukromého života, se stává zdravotní sestra, moudrá a zkušená žena, které nikdo neřekne jinak než babi. V mozaice každodenních starostí a více či méně vážných lékařských zákroků Marie dozrává a nachází smysl své práce a života.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Kvalitní český snímek ve kterém se sešlo talentované mládí s ještě talentovanějším stářím. Snímek působí jako ze života a to se mi na něm asi nejvíce líbí. Kachyňovi,tak patří hluboká poklona za jeho zásluhy v české kinematografii,protože dokáže snímky odvyprávět s potřebnou grácií a nadhledem.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Pro mě osobně velmi kontroverzní snímek. Chvílemi komunistická propaganda, chvílemi naopak ukazuje zvůli fumcionářů. Excelentní Jiřina Jirásková, velmi slušný výkon nové tváře v podání Aleny Mihulové. Ondřej Vetchý ( můj nejoblíbenější herec dnešní doby ) zase matný a umělý. Celkově podařený film s myšlenkou za krásných 70%.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Hodně známy český film co nenudí a dobře se na něj kouká. Diváka pobaví, není to však nic přeborného, ale solidní film.


Dodatečné informace

Původní název:
Sestřičky (více)
  • Československo Sestřičky
  • Československo Die kleine Krankenschwester
  • Československo Krankenschwester Marie S.
  • Československo Nővérkék
  • Československo Sestricky
  • Československo Sestřicky
Premiéra v ČR:
1. 3. 1984
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch