Serpico

76%
Serpico
Plakát traileru

Al Pacino v boji jednoho proti všem. Jako mladý policajt v New Yorku nastupuje do práce plný ideálů. Brzy zjišťuje že každodenní život v jeho okrsku se neobejde bez rozsáhlé policejní korupce. Postavit se proti systému znamená riskovat vlastní život.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Boj proti korupci. Kdo k tomu rozhodne, sám se dostane na černou listinu, kdy může jít i o život. Nadčasové téma platící dodnes a jak to tak vypadá, platit bude i nadále. Příběh dle knihy napsané na základě skutečných událostí. Systém společnosti a tajných služeb žijí dle nepsaných pravidel rozvíjející se hybnou silou, kterou nelze prolomit. Když se tak nevede zevnitř, zvenku už teprve ne. Al Pacino v hlavní roli a vysloveně se jedná o herecký koncert. Psychologický charakter Serpica pojal s elánem a s porozuměním daných skutečností. Al Pacino Serpica nehrál. On jím skutečně byl. Mnohotvárnost postavy mu dala příležitost vyniknout a podařilo se. Al Pacino je naprosto nepřekonatelný. Příběh je poutavý a napsaný s respektem. Dramatizace se místy dosti šponuje a napětím tak zaujatý divák takřka ani nedýchá. Scénář sice místy vyznívá neuceleně, jakoby postrádal určité příběhové linie, ale to by byl, na druhou stranu, zase scénář spíše pro televizní seriál. Nakonec, ten později přeci jen vznikl. Tempo je na dnešní dobu docela pomalé, ale i tak se jedná o pozoruhodné filmové dílo. Jak vypadá takový boj proti korupci a co všechno z toho vzejde, je pojato věrně a přesvědčivě. Divák alespoň zdánlivě ví, jak to v pozadí toho všeho vypadá a proč se v takovém boji léta letoucí nedaří.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Výborný Pacino, úspěšně navozena atmosféra samoty a bezmoci. Film jako dělaný pro čtyři hvězdičky, protože je ve všech ohledech v pořádku, ale nijak zvlášť člověka nezasáhne, přestože by očividně měl.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Příběh nezkorumpovatelného poldy, který na oko drží s podplatitelnými parťáky, ale ve skutečnosti se je snaží dostat za mříže. Na můj vkus málo svižné a upřímně i trošku naivní (nechápu, že nikomu z bandy policajtů nedošlo, že Pacino hraje proti nim). 6/10

Dodatečné informace

Původní název:
Serpico (více)
  • USA Serpico
  • USA Sérpico
  • USA Serpico - gatans tiger
  • USA Serpico - kadun tiikeri
  • USA Serpiko
Země původu:
USA, Itálie
Rozpočet:
3 mil. USD
Tržby:
29,8 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch