Napoleon Dynamit

69%
Napoleon Dynamit
Plakát traileru

Napoleon Dynamit zasáhl vloni americkou nezávislou scénu. Přestože rozpočet filmu sotva dosáhl milionu dolarů, vydělal tento snímek minulý rok jen v USA přes 40 milionů dolarů. Tato komedie ze středoškolského prostředí amerického venkova mnohým připomene první filmy Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky a Černý Petr. Vrstevníci si z hlavního hrdiny jako z velkého "ucha" rádi utahují, ale on si v průběhu příběhu přes své často legrační vystupování získá diváky na svoji stranu. Komedie pro diváky, kteří se rádi hodně a nahlas smějí.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Je zvláštní vidět tenhle film po patnácti letech v tak jiném světle - co vznikalo v roce 2004 za pár dolarů jako super-indie produkce, vypadá v kontext posunu mainstreamu k nerdské kultuře o kus standardněji, ale zároveň zvláštně "jinak", protože to má k dnes mainstreamové látce civilní přístup - co by dnes muselo být ozvláštňováno, je samo ozvláštnění. A funguje to.
kubas369
4 086 bodů
6
Komedie zrovna né, ale přesto nenudící a dosti připitomělej filmek, kterej jsem si z nějakýho neznámýho důvodu užíval ikdyž jsem se ani jednou nerozesmál. Za poslední dobu ten nejoriginálnější film, kterej jsem viděl.


Dodatečné informace

Původní název:
Bus otoko (více)
  • USA Napoleon Dynamit
  • USA Bus otoko
  • USA Dynamiitti Napoleon
  • USA Napoleon Dynamite
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,4 mil. USD
Tržby:
46,12 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch