Drž hubu!

81%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
Poprvé,když se ke mne snímek dostal,tak jsem neměl vůbec tušení,že se po boku Jeana Rena objevil Depardieu. Na obalu byl k nepoznání. Spojení dvou obrovských hvězd francouzské filmografie přineslo opravdu zábavnou podívanou. Reno sice hraje svůj standard,ale to co zde předvádí Depardieu je neuvěřitelné. To se prostě musí vidět.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Jean Reno (Ruby de Puteaux) a Gérard Depardieu (Quentin de Montargis) - dvě špičkové francouzské herecké hvězdy definovaly žánr francouzské komedie v režii Francise Vebera, experta na potrhlé konverzační komedie (dobrý český překlad i dabing - hlavně Štěpnička, nic nespadne pod stůl!), který tu ovšem překonal své předchozí vrcholy (Blbec k večeři, Muž z Acapulca, Klec bláznů) a dvěma protagonistům nabídl životní šance. Pánové se skvěle doplňují a dokonale na sebe slyší. Bavím se i podesáté, nemá to chybu.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9
Moje velice oblíbená komedie. Jan Reno = nezklame a Gerard Depardieu zahrál prostoduchého dobráckého zloděje naprosto brilantně. Nejlepší je střední část filmu, kdy utíkají pred policií, tka jsem se opravdu mockrát od srdce zasmál. V kategorii komedií je tento snímek rozhodně perlou.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Megaoblíbený film řady mých známých, který mě naprosto nechytil. Francouzský humor jde zřejmě mimo mě...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Na mě až moc bláznivé, hlavně Depardieu mi lezl na nervy snad ještě víc než postavám ve filmu. Po nařachaném Le Placard (český název psát odmítám) prostě trošku slabší Veberovka, které by vážně prospělo mladší obsazení (místo 55-ti letých francouzkých ikon). 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Pro podzimní plískanice se velmi hodí komedie Drž hubu (Tais-toi, 2003), která pobaví skutečně široké vrstvy diváckého spektra. Veber scénáři do vínku příliš originality nevnesl, ale celkově je jeho scénář důmyslně promyšleným příběhem s fantastickým tandemem Jeana Rena a Gérada Depardieua, kteří snímek povyšují mezi příjemné a svižné podívané. V této komedii nechává Veber svého oblíbeného herce Depardieua hrát proti typu absolutního blbce Quentina, Jeana Reno, kterého již využil dříve ve své dobrodružné komedii Jaguár naopak neváhá projít absolutním očistcem lidské omezenosti. Z některých situací však těží skutečně brilantní humorné momenty, kouzelná scéna je s telefonátem mafiánovi a žertovnými předměty.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Příběhově těžkopádně segmentovaná konina, v níž se prapodivně vyjímá občasná snaha o serióznější přístup a neschopnost záporných postav je pak ještě více do očí bijící, ale stejně tomu nejde říct ne. Francis Veber ostatně vždycky uměl nejlépe zásobovat gagy a bavit spojením dvou nesourodých postav, a z tohoto pohledu je Drž hubu jeho nejvydařenějším dílem. Reno a Depardieu vytváří tak úžasné a bezprostřední duo, že by jednoho pobavili i s vypnutým zvukem, a nezapomenutelných hlášek je snad více než v kterémkoli libovolném díle bratří Zuckerů. Příjemně to odsýpá, s hrdiny je nám dobře, a když se na to díváme znovu, znalost vtípků nám nijak nezabrání, abychom si tohle nezávazné blbnutí dvou ikonických herců a slavného režiséra neužili úplně stejnou měrou. A to se u komedie sakra cení…
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Nejukecanějšího chlapa jsem ještě neviděl. Snad ho ani nepotkám. Skvělá komedie. Skvělé
  • obsazení
  • humor
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Co hláška, to legenda. Absolutně bombastické herecké esa Francie, která dokázala udělat z tohohle filmu životní legendu, jenž bude mít status "Komedie století" rozhodně na furt. Koukat na tenhle film můžu znovu a znovu, protože ten Depardieův výraz se jen tak neokouká.
avenis
avenis
7 909 bodů
10
Vynikající komedie, která nikdy nezklame. Depardieu a Reno, perfektní dvojka. Dialogy, u kterých učůrávám smíchy... Scéna s bučícím boxíkem mě vždycky naprosto dostane. Ke spoustě kladů filmu bych jen dodala, že "Kentán z Montarži" je perfektně nadabován skvělým Štěpničkou. Kdyby ho daboval někdo jiný, kdoví, jestli by to byla taková sranda. (21.11.2013)