Sedm statečných

85%
Sedm statečných
V sálajícím horku mexické pouště čeká vesnice ovládaná strachem na zuřivý útok Calvery (Eli Wallach) a jeho banditů. Zoufalí, terorizovaní, okrádaní a ponižovaní vesničané se obávají útok opětovat a koupit si pušky z amerického pomezí. Naštěstí však narazí na sedm statečných chlapíků, partu tvrdých, nájemných pistolníků, kteří se rozhodnou vesnici banditů zbavit. Pod vedením Chrise Adamse (Yul Brynner) se sedm statečných mužů vrhá do krutého boje o klidný život ve vesnici. Legendární western inspirovaný Sedmi samuraji z Japonska s hvězdami první kategorie Yulem Brynnerem, Steve McQueenem, Charlesem Bronsonem a Horstem Bucholzem v rolích pistolníků, kteří pálí jako první v tomto boji na život a na smrt.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
K westernům jsem pronikl až když jsem se dostal do "středního věku" a zjistil jsem, že klasika nestárne. Sedm statečných jsem měl rád už jako malý a baví i dnes. Legendární parta brání vesnici. O mnohem let později jsem zjistil, že je to prakticky remake. Sedm samurajů je ale za mě srovnatelná záležitost z rukou mistra Kurosawy, možná o chloupek lepší.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Právem je tento westernový snímek prohlášen za krále všech westernů. Není tajemstvím, že se jedná o předělávku japonského samurajského easternu ´Sedm samurajů´, který se dnes řadí mezi filmové klenoty. Působivé střelecké souboje, velkolepý hrdinové a skvělé herecké obsazení děla ze snímku to, co je. Co postava, to osobitý charakter mající skutečnou hloubku, která vede až k sebepoznání. Mnohé scény svojí atmosférou i dnes tají dech a dá se říci, že do dnes se něco takového nepodařilo překonat. Jedná se o hrdinský příběh, kde má každý k takovému skutku svůj osobitý důvod. K působnosti dopomáhá i naprosto skvělá hudba. Skvělý scénář, skvělá výprava, skvěle natočené. Westernový kult, jaký nemá obdoby.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Leone a špagety western si mě získali víc než tahle ryze americká podívaná. Ne že by mě Sedm statečných vyloženě nebavilo, ale minimálně první epizodní půlhodina, kdy se sedm hrdinů dává dohromady, a dle mě ne úplně povedená finální přestřelka kradou filmu jednu hvězdu. Je to moc pohádkové, moc naivní, ale ne v tom smyslu, kterým mě Leone dostal. Bavil jsem se, nenudil a film si užil, ale to je vše. Nejvíc utkví stejně pěkná ústřední melodie.

Dodatečné informace

Původní název:
The Magnificent Seven (více)
  • Sedm statečných
  • USA The Magnificent Seven
  • USA Sedem statočných
Premiéra v ČR:
14. 1. 2016
Distributor:
AČFK
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Sedm statečných je dostupný s českými titulky

Další z kolekce Sedm statečných


Podobné


Powered byJustWatch