Glimmer Man

59%
Glimmer Man

Nepolapitelný masový vrah terorizuje svými rituálními vraždami rodiny v Los Angeles. Počet jeho obětí roste a je jen jediný muž, který je schopen odhalit vrahovu totožnost - nemluvný a tajuplný detektiv Jack Cole (Steven Seagal). Policejní oddělení L.A. ho dává dohromady se zkušeným vyšetřovatelem Jimem Campbellem (Keenen Ivory Wayans) a tahle dvojice - nijak nadšená ze vzájemné spolupráce - se vydává do ulic. Pak ale dochází k další vraždě, jejíž obětí se stává Coleova bývalá žena a její nový manžel - a všechny stopy ukazují právě na Colea



Režie:
Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
90 léta to byly roky kdy ještě Steven Seagal netrávil veškerý čas ve fastfoodech a jeho snímky měly ucházející kvalitu. Tento snímek není vůbec špatný,ale není ani vyloženě dobrý. Scénář je typický pro tu dobu kde neohrožený jedinec nakope jakoukoliv prdel v okolí několika kilometrů. Akce je celkem slušná,ale raději bych stejně volil filmy s jinými akčními hrdiny.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Naprosto průměrný = standardní film se Stevenem Segalem. Kladně se dá hodnotit snad jen děsivá hudba, která ovšem do příběhu moc nezapadá. Jinak chladný průměr. Stevena prostě jako herce nemusím, ani za cenu padesáti palců dolů. :) Kdyby se všechny jeho filmy spojily v jeden nejlepší, stejně by to byl průměr :)
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
7
Steven Seagal a Keenen Ivory Wayans coby policejní vyšetřovatelé společně pracující na odhalení a dopadení pachatele záhadných vražd přezdívaného jako ´The Family Man´. Akční krimi snad se snažící navázat na počátky Stevena Seagala. Vše zásadní tu je. Dokonce nechybí ani typické vymlácení hospody. V tomto případě krapet luxusnější, ale třísky létají. Wayans sekunduje hbitě a snaží se neztratit krok. Jenomže to celkově už prostě není ono. Jako buddy film však snímek funguje dobře. Seagal tu začal blbnout s tou svou vírou a přesvědčením, avšak klidná povaha ve své roli je dokonalým kontrastem s postavou Wayanse, který je sice moudrým, ale poněkud praštěným poldou, který, jak jinak, raději pracuje sám. Další policejní dvojka k pohledání. Hlášky, akce, dějový švih. Zkrátka typický popkornový devadesátkový akční film bez bázně a hany. Drsnou a šokující atmosféru prvních čtyř snímků to ale v žádném případě nedosahuje.

Dodatečné informace

Původní název:
The Glimmer Man (více)
  • USA Glimmer Man
  • USA The Glimmer Man
  • USA Bleskový muž
  • USA Sám proti zlu
Země původu:
USA
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
20,35 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch