Rozum a cit

75%
Rozum a cit

Anglie počátku 19. století: krajina podobná parku, domácká sídla a v nich šťastní a laskaví lidé. Ale všechno není tak idylické, jak to vypadá. paní Dashwoodová se svými třemi dcerami - Elinor, Marianne a Margaret - se po manželově smrti musí vystěhovat právě z takového útulného sídla. Nový domov najde u vzdáleného příbuzného, starosti se dvěma dcerami na vdávání jí však zůstanou. Naštěstí najde v rozumné Elinor zalíbení bohatý a laskavý Edward Ferras, zatímco o vznětlivou Marianne projeví zájem ušlechtilý plukovník Brandon. Elinor však zjistí, že Edward je tajně zasnouben s jinou a Marianne před uzavřeným nápadníkem popřeje sluchu raději romantickému dvoření povětrného Willoughbyho. Vypadá to, že zlomená srdce už nikdo nenapraví - kdyby ovšem nešlo o ironickou komedii s dvojitým šťastným koncem.

Romány britské spisovatelky Jane Austenové (1775 - 1817) rozhodně nepatří mezi mrtvou literární klasiku. Jeden z jejích nejlepších románů, "Rozum a cit" (1811), se přičiněním vynikajícího tvůrčího týmu proměnil ve vtipnou, romantickou komedii o problémech s láskou, které nikdy nestárnou.



Režie:
Scénář:

Fingon
16 886 bodů
6
Škoda, že jsem to viděl s dabingem... Málokde jinde se setkává taková plejáda mých oblíbených herců.
jirka26
6 288 bodů
7
Mylostná romance v podání Ang Leeho.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Povedené zpracování knižní předlohy Jane Austine. Pro mě trochu těžkopádné v tom, že každého herce znám, a bohužel pro ně v jiné poloze, než kterou v tomto filmu hrají. I přesto se na něj ráda podívám...

Dodatečné informace

Původní název:
Sense and Sensibility (více)
  • Velká Británie Rozum a cit
  • Velká Británie Sense and Sensibility
Premiéra v ČR:
21. 3. 1996
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
16 mil. USD
Tržby:
134,58 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rozum a cit je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch