Requiem pro panenku

77%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Syrový film, jistě jeden z nejlepších Filipa Renče. Aňa Geislerová hrála zamlada daleko lépe ( např. ještě ve filmu Výchova dívek v Čechách), než teď, kdy mi její projev připadá až moc vyumělkovaný. Requiem pro panenku je kvalitní snímek, ale opakovaně se na něj nedívám.
Fingon
16 886 bodů
10
Requiem mě dostalo. Přiznávám bez mučení, tohle jsem nečekal. Aňu mám rád, Bára Hrzánová exceluje a hudba Ondřeje Soukupa sice možná není moc relaxační, ale je nádherná. Zvláště téma útěku, dnes známé spíše ze stejnojmenné písničky Lucie Bílé.
Cettlovka
5 032 bodů
10
Drsný film, ze kterého na mne jde až strach. Když jsem film viděla poprvé, myslela jsem si, že Bára Hrzánová je také neherečka z řad chovanek, tak dobře svou roli ztvárnila. Evu Holubovou jsem po prvním zhlédnutí několik let nesnášela :-)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8.5
Úžasný výkon Ani Geislerové a realistické ztvárněné prostředí ústavu pro mentálně postižené chovanky, které je tak bezútěšné a ponuré, že se na film dá opakovaně podívat až poté, co na něj člověk dostatečně zapomněl. Představa ocitnout se neschopná odporu v moci někoho takového, jako jsou znázorněné vychovatelky, dokáže spolehlivě děsit ještě několik dní po shlédnutí. Film je údajně natočený podle skutečného příběhu, zaujalo mě ale, že podle článku na idnes se ne vše stalo tak, jak je ve filmu ukázáno, a hlavní postava je dnes mužem zavřeným v psychiatrické léčebně. Renč má ale pravdu, když říká, že koneckonců netočil pravdivý dokument. Jeho film je každopádně velmi působivý.
bidlobox
3 802 bodů
8
Tohle je tak drsnej film. No ale je tam docela pěkná písnička z pera Gabriely Osvaldové a Petra Soukupa, kterou zpívá Lucie Bílá, také je tak jedna notoricky známá hláška "Zuj si boty, boty si zuj...", taky je tam začínající Aňa Geislerová nahá pod sprchou, jsou tam nádherné pyrotechnické kompozice a vůbec, každý si přijde na své...
David Bátor
2 824 bodů
10
Jednoznačně nejlepší Renčův film. Až z toho mrazí. Drsné drama.
miza
miza
2 336 bodů
8
První a neskutečně věrohodná role B.Hrzanové.