Rakev ve snu viděti

58%
Rakev ve snu viděti
Plakát traileru

Přepychový hotel, na který byl přestavěný někdejší zámek, zeje prázdnotou. ani podnikavé nápady pana vedoucího, muže se značně temnou minulostí, kýžený zájem hostů nevyvolají, takže tvůrci mají dost času na to, aby se věnovali primitivní zápletce kolem záměny velkých kufrů. Jen jeden z nich však skrývá cenný lup. Zábava je to notně nezábavná, protože vychází z chatrné dějové konstrukce. Postava recidivisty Pacínka se objevila již v kriminalnim filmu Nahá pastýřka.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
Ztřeštěný příběh kolem výměny kufru. Jeden zmatek střídá druhý a do toho všeho pan Pacínek se svým šarmem a noblesou. Stará dobrá česká komedie, jakých je v české kinematografii spousty. Nikdy nic však takhle skromně nepobavilo. Tahle éra je již bohužel nenávratně pryč, neboť nejsou nejen tvůrci, ale i herci, kteří by to takhle dokázali zahrát. A tak díky alespoň za archiv.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Další příhody pana Felixe Pacínka. Pěkné, velmi pěkné. Kdykoli mám příležitost nenechám si toto dílko ujít. Je pravda, že už je poněkud méně krimi a o hodně více komedie než "Nahá pastýřka", ale to filmu u mě neuškodilo. Bohumil Šmída je velmi dobrý a zbytek obsazení se nedá zahanbit. Vyniká i paní Obermaierová. Při každé repríze spokojen.

Dodatečné informace

Původní název:
Rakev ve snu videti... (více)
  • Československo Rakev ve snu viděti
  • Československo Rakev ve snu videti...
  • Československo „Rakev ve snu viděti...“
Premiéra v ČR:
26. 7. 1968
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné