Případ Pelikán

68%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Pakula se tímto filmem vrhl na adaptaci právnického thrilleru Johna Grishama a odstartoval lavinu snímků podle tohoto plodného autora. Není to typický popcornový film, ostatně Pakula není v žádném případě popcornový režisér. Denzel Washington tento film celkem oprávněně považuje za první vrchol své kariéry a souhlasili i diváci, kteří při 45 milioném rozpočtu nechali v kasách kin bezmála 200 milionů dolarů. Viděl jsem poprvé celé teprve nedávno a ten film funguje.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
pakulov navrat k stylu "paranoidneho thrilleru" ktory ho preslavil zaciatkom 70tych rokov, ale pripad pelikan sa kvalitou k jeho starsim dielam nepriblizuje. slusne herecke obsadenie, ale obcas zbytocne natahovane a prekombinovane (mnozstvo mien ma nechalo obcas zmatenym)...
avenis
avenis
8 145 bodů
9
Pro mě není snadné orientovat se v dějové lince filmu, když všichni mluví tak rychle o věcech, ve kterých se sami orientují velmi dobře. Ach jo, ty souvislosti... Přesto tento film považuju za velmi dobrý a často se k němu vracím. Julia Roberts výborná, Denzel Washington taktéž. (22.4.2021)
alexik789
2 512 bodů
8
Napínavý thriller s vynikajícím Denzelem Washingtonem, který neomrzí. Tento film jsem viděla asi 6 krát a pořád to u mne nic neztratilo. Je smutné, že v mládí natočil Washington skvělé filmy (vůbec nemluvím o fantastickém John Q), ale v nynější době už hodně ztratil. Naposledy jsem ho viděla ve filmu Let a vůbec mne nedostal jako tady.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
9.5
Tohle taky nebylo uplně špatné.