Přichází Satan!

76%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Výborný horor,který se směle může nazývat jedním z nejlepších hororů všech dob. Richard Dooner tímto snímkem dokázal,že je vynikající režisér a řekl jsi tak o možnost zrežírovat Supermana.Práce s kamerou je dokonalá a během filmu se nám tak nabízí řada ohromujících a děsivých záběrů. Herecké obsazení je výborné a hudba mrazivá. Horor s velký H.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Nejděsivější hororový snímek na satanské téma, jaký kdy vznikl. Jeho hrůzné a brutální scény jen tak z hlavy nevymizí. To vše podporuje výborný scénář, vynikající hudba a nadmíru skvělé herecké výkony, kterým dominuje Gregory Peck. Atmosféra je zkrátka nepřekonatelná. Mrazení v zádech vyvolává snad každá scéna. Po shlédnutí celého snímku v temné místnosti za absolutního ticha si každý hned rozmyslí jít následovně v noci kolem hřbitova či kostela, zvlášť pokud se na obloze začne blýskat a hřmít. Tohle je klasika, která si rozhodně zaslouží uznání.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Skvělá atmosféra beznaděje a bezmoci. Horor trochu zapadl za Vymítače ďábla a obdobné - rozhodně si zaslouží minimálně stejné uznání. Kokuče toho malého Damiena fungují!
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Další ze snímků, u kterých moc nechápu tu jejich kultovnost. "Ďábelský" Damian byl spíš k smíchu než k děsu, nicméně celkem se mi líbila ta detektivní linie, která jediná dostává statusu atmosférického thrilleru. Ale to je na takhle slavný horror dost málo. Spousta současných snímků tuhle pecku strčí s přehledem do kapsy. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Skvěle napsaný a vybalancovaný scénář, výborné herecké obsazení, geniální soundtrack a super atmosféra. tenhle film od začátku do konce nabízí nevšední dobrodružství, které patří do rodinného stříbra žánru. pro mě je to víc dobrý příběh, než "jenom" horror. Trochu mi tam po letech vázne tempo, ale remake dokázal, že tohle je mistrovské dílo.
hrumsrt
hrumsrt
9 188 bodů
8
Režisérský velikán Richard Donner, ještě před tím než se vydal na dráhu akčních značek, rozhodl přidat hororový kousek a ukončit tak svoji dráhu televizních filmů a po zbytek profesního života se obrátit ke kinosálům. V lecčem dá připomenout na o tři roky staršího Exorcistu a definitivně potvrzuje tuhle "satanskou cestu" jako vlastní žánr. Přes lehce nepřesvědčivě nepoutavý úvod, se výborně daří držet diváka v neznalosti a neustálém očekávání, o čem že teda příběh bude. S časovým posunem se spouští vyhlížený kolos událostí, který předznamenala synopse. Přestože nevyužívá všech svých možností a z ďábelského dítka neplyne obava ani na sebe nepoutá tolik divných situací, tak s behěm příběhu pořád stoupá a stoupá. Není nouze o řadu pěkných triků, které v sobě nesou až běžné nástrahy, které potkávají naše hrdiny. Horor sázejíící především na hutnou atmosféru, kterou jen doplňují démonické chorály. Perfektně fungující film, kde herci vědí i kam jim budou vlát kadeře. K tomu neustále skeptický výraz Gregoryho Pecka a je o skvělý žánrový snímek postaráno. The Omen obstál i rubem času a i po více než 40ti letech dokazuje svoji výjimečnost. Kromě pár lehce úsměvných triků není důvod, proč neuznat filmu svoji důležitost v hororovém žánru. 80%
Klajnik
Klajnik
8 504 bodů
2
Dotek Medůsy má hromadu nedostatků, ale aspoň to byl zajímavej film, kterej mě táhl. Tohle ale bylo slabé. Za horor to považovat nelze, což by nevadilo, pokud by jednotlivé scény nepůsobily debilně (bitka se ženou, která je usmrcena zraněním, jenž by jí rozhodně nesundalo nebo čekájící kněz na to až ho padající tyč probodne či to, jak dva muži úniknou smečce bojových psů, která má jejich končetiny v zubech - směšné. S každou další takovou scénou na mě film dělá jenom horší a horší dojem), příběh předvídatelný, konec mě nechal zcela chladným, postavy nudné, dialogy stupidní (když jde o osud lidstva, nebudu se chovat jako blázen a hučet do racionálně uvažujícího člověka text z Bible). Další skvěle hodnocenej starej film, ze kterého se po přezkoumání vyklube zastaralá mrdka. Píšu to jak ignorant, ale už chci hulit a nechci s tou starou sračkou ztrácet další minuty.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Ve své době rozhodně nehorázná bomba. V dnešní době už bohužel film kromě scénáře dovedeného skoro k dokonalosti nemá co nabídnout. Hudba je v jednu chvíli naprosto skvělá, děsivá a v druhou (pohled na psa během oslavy narozenin) šíleně nevkusná až komická. Věru zvláštní to film který bohužel dnešní horory neberou jako vzor příběhu nýbrž jako vzor nechutností (letící hlava musela tehdá vyvolat fakt amoky, protože by se za takový záběr nemuselo stydět ani lecjaké dnešní béčko). Sice tam byla jen jedna, ale dneska jich je v teen hororech víc než herců. Dnešní mladý obyčejný člověk namlsaný perfektními zvukovými a vizuálními efekty prostě podle mne nedokáže tuhle klasiku dostatečně docenit. 75%
slord
slord
3 832 bodů
10
Horor, z ktorého vám prejde mráz po chrbte. Výborne natočený, so skvelou hudbou a desivým deckom, z ktorého som mal nahnáno. Richard Donner mal réžiu plne v rukách a niektoré zábery boli priam skvostné, škoda, že sa k hororovému žánru už nevrátil. 9/10
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Už bylo napsáno velmi mnoho o hudbě Jerryho Goldsmitha velmi kladným textem: ve většině geniálním,kde převyšoval i můj pocit otom,že Goldsmith je vynikající skladatel a v tomhle filmu je jeho mistrovsky podkreslená hudba v napětí a hrůzy v celém Donnerově díle jeho dosavadním vrcholem.Výborná klasika 70.let a s klidným svědomím můžu napsat,že 70-80.léta v tomhle žánru patří mezi špičku ve filmové kinematografii.Omen se zařadil nejen mezi ně,ale velmi převyšuje ve všech klasikách hororového žánru - a velmi se přiblížil k Friedkinovu mistrovskému vrcholu Exorcist (kdy omdlévali lidé v kině).Omen je geniální v hudbě a v provedené režii,ale ve scénáři a v tísnivé děsivosti (atmosféry) má Exorcist navrch.