Princezna ze mlejna

69%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Hezká pohádka ve které se ještě Zdeněk Troška držel při zemi a nesnažil se za každou cenu bavit. Z těch novějších pohádek je Princezna ze mlejna jednou z povedenějších a to i díky zábavným postavám jako je čertík v podání Blanarovičové. Dětské diváctvo bude nadšené.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Jedna z TOP porevolučních pohádek. Krásně čistý příběh, hezká příroda, krásné kostýmy i hudba. Já mám tuto pohádku moc rád. Dnes je tato pohádka už naprostá klasika ve vánočním programu a to zaslouženě. Za mě nejlepší pohádka Zdeňka Trošky.. moje nejoblíbenější určitě.
Fingon
16 886 bodů
8
Byl jsem maličký a na tomhle jsem byl v kině. V pozdějších letech už nadšení trochu opadlo, ale pořád zůstává Troškovým nejlepším porevolučním filmem, neřkuli pohádkou. Vím jedno oudolí, vím já pěknej mlejn...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Jó, hezký, ale trochu nadprůměrný. Co se týče dětí, tak snad i megadokonalý. Jsem už ohodně odrostlejší a takováto pohádka je pro mě už jen něco, na co se jen kouknu, pokud v TV nic lepšího není. Za "čertíka" Blanarovičovou musím dát o 5 procent navíc.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Skoro televizní film, kde musím pochválit netradiční zasazení a umění vdechnout pohádce úplně nový život, ale zároveň jí nezbavit ničeho, co dělá pohádku pohádkou. Za tohle dávám plusové body.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Ovace by si zasloužily jiné české pohádky, např. ty, jejichž dramaturgem je Jiří Chalupa. Ne?!! Mám ráda starší české pohádky jako je "Pyšná princezna", "Princezna se zlatou hvězdou na čele", "Hrátky s čertem" apod., neboť i já jsem už starší generace. Od pana Trošky mám nejraději "O princezně Jasněnce a létajícím ševci". Ale myslím si, že "Princezna ze mlejna" nezanikne. Vlastně už se to prokázalo! Je na světě téměř 25 let!!! A myslím, že je to životní role Yvetty Blanarovičové, i když nedostala roli princezny. :-) A kdo by si nezazpíval nikdy "Vím jedno návrší" nebo "Jdu cestou necestou"?!
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Klasika, která mě nikdy neomrzí. U týhle pohádky prostě pod 4 hvězdy nejdu. Na tomhle jsem vyrůstal a na princeznu ze mlejna mám jenom ty nejlepší vzpomínky x)
limeta
limeta
5 177 bodů
9
Milá, vtipná pohádka v hezkém prostředí.
saboter
saboter
3 564 bodů
8
No je to prostě pohádka která patří k českému zlatu jak jinak a to je zdoby když Troška exceloval a tak byste si neměly nechat ujít ale myslím že pokud jste čech tak jste oni slyšeli nebo tak ňák a co ostatní těm nezbývá než ji schlídnout.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
6.5
Uřvanější pohádku jsem dlouho neviděl. Krásné postavičky, které vyzařují svůj charakter a hlavní role nepatří Elišce (Andrea Černá), ale čertovi (Yvetta Blanarovičová). Pohádka, která ale časem omrzí a další zhlédnutí je otravné.