Princ a Večernice

76%
Princ a Večernice
Plakát traileru
Hrdinou je princ Velen, který během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry a sám se zamiluje do krásné Večernice, sestry svých švagrů Větrníka, Měsíčníka a Slunečníka. Král však nemá pro princův čin pochopení, a tak se uražený princ vydává do světa, aby našel nejen své sestry a švagry, ale také krásnou Večernici. Do cesty se mu však staví řada překážek. Nejen zrádní kupci a lapkové, ale hlavně krutý vládce všeho nečasu, zlý Mrakomor, který si sám činí na krásnou Večernici nároky. Pod zhýčkanou slupkou mladého prince se naštěstí ukrývá odvaha, vytrvalost a další vlastnosti, které mu přes občasné chyby pomohou v boji proti všem překážkám a samozřejmě také v boji proti mocnému Mrakomorovi.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Moc hezká pohádka, která zlidověla tak, že je tipuji nejvysílanější v našich TV. Skvělý, naprosto skvělý Mrakomor v podání Radoslava Brzobohatého, jako vždy perketní Vladimír Menšík a Libuše Šafránková. Klasika, která jen tak neomrzí.. Zkoušky, které čekají na prince Velena jsou také dobré a dá se z toho něco vzít i do života :)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Kdysi mi to připadalo dost temné. No teď už jenom úsměvné. Libka krásná, ale princ jelito, který by bez švagrů bloudlil po polích a lesích ještě teď. 5/10
Fingon
16 886 bodů
8
Jediná pohádka, ve které princ a jeho vyvolená tráví spolu čas v posteli...


Dodatečné informace

Původní název:
Princ a Večernice (více)
  • Československo Princ a Večernice
Premiéra v ČR:
1. 10. 1979
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch