Dumbo

73%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
S jistou mírou nostalgie dávám 80%. Jako malý jsem to miloval. Příběh o málem slonovi s obříma ušima mne nikdy nenechal chladným. Škoda,že v dnešní době není v televizi prostor pro takové filmy. Televizní ředitelé do děti raději cpou hlouposti typu Hannah Montana.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Chápu, že v roce 1941 muselo dát hodně práce udělat hodinový animák a smekám klobouk. animace je hezká, klasická od Disneyho, ale já tento animák prostě nemusím. Dojemný je osud Dumba a jeho matky, ale jinak je to vyhopsaná cirkusárna a já prostě cirkusy od malička nemám rád. Vzhledem k roku vzniku ale hodnotím šedesáti procenty.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Slabé. Přestože mám rád tyhle Disneyho klasické výtvory a toleruji jejich orientaci na dětské publikum, Dumbo mě zklamal jak z pohledu dítěte, který jsem se zuby nehty snažil nasadit, tak i z perspektivy vyzrálejšího filmového fanouška, kterému už jen roztomilé postavy, veselé písničky a primitivní příběh prostě ke štěstí nestačí. Díkybohu, že to trvalo jen těch 60 minut.
Toren
Toren
5 155 bodů
6
Neskutečně temná a tématy komplexní Disneyovka, které však chybí silnější scénář a pevnější základy. Více: https://www.youtube.com/watch?v=CfPxsOeDU4U
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
9
Já osobně animované filmy až na vyjímky nemusím, proto to hodnotím podle toho co řekne můj bratr (10 let). Zkombinuji své pocity a přídám jeho bylo to dobrý/bylo to na prd ---> z toho vznikne mé hodnocení v %, ale jako podstatný bod animáků beru kouknout jako celá rodina, nebo nedoporučuji koukat vůbec. Proto tento komentář použiji u většiny animáků, jen u opravdových vyjímek hodím něco více obsáhlého. Souhrn: Pro děti ideální.
Zajda.
Zajda.
548 bodů
6
V jádru stoprocentně velmi silný příběh, který ale svojí váhy nevyužívá dostatečně. Animace sice obstojí v pohodě i dneska, ale zbytek v podstatě chybí. Neměl jsem absolutně žádný vztah k postavám a nulový zájem o to, co se bude dít dál. Chtělo by to prodloužit stopáž, nebo raději nahradit nikam nevedoucí scény něčím zajímavím, protože jsem se chvílemi zkrátka nudil a takové “opilecké“ hudební číslo jsem vyloženě prozíval. Asi je to prostě ve mně, ale tohle mě fakt minulo, přesto ale dokážu pochopit, že to někdo miluje. Třeba tomu ještě někdy dám šanci, ale zatím pro mě Dumbo zůstává nepochopen.