Pravdivá romance

78%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Tarantino není jen špičkovým režisérem,ale i výborným scénáristou. Tentokrát se jeho scénáře chopil Tony Scott a výsledek je velmi uspokojující. Popravdě si myslím,že kdyby film natočil sám Quentin,tak by to mohlo dopadnout i lépe. Po celou dobu se nezapře Quentinův scénář. Ve filmu je spousta povedených dialogů a zajímavých postav. Celé je to správně ujeté a nechybí i trocha té romance.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Kdybych nevěděl, že za scénářem stojí Tarantino, nejspíš bych si myslel, že si na něj Scott přesto hraje. A víc než úspěšně. Pravdivá romance je jeden z nejsympatičtějších "Tarantinových" filmů. Škoda že se později tak moc zahleděl sám do sebe.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
K Tonymu Scottovi se dostal směšný hyperaktivní chlapík, který mu vrazil před odletem do Anglie dva scénáře. Jeden se jmenoval Gauneři a druhý Pravdivá romance. Tony Scott si přečetl na doporučení toho chlapíka první tři strany z Pravdivé romance a než doletěl do Anglie smál se jako blázen. Ten chlapík se jmenoval Quentin Tarantino a Tony Scott z něj byl doslova nadšený. Pravdivá romance byla pro Scotta krokem do neznámého teritoria, ale vyplatila se. Tarantinovi dal na prkno 100 tisíc dolarů a scénář věrně převedl na plátno a nutno dodat, že velmi slušně. Rozhodně to není film pro každého, ale je to slušná, celkem drsná zábava. Film v kinech propadl, ale s uvedením na videotrh se stal hitem a jistě tomu pomohl i úspěch Pulp Fiction, který přišel o rok později. Přiznejme si ale, že bez Pravdivé romance by žádný Pulp Fiction nebyl.
lamps
lamps
15 150 bodů
8.5
Je nasnadě se ptát, co by byl tenhle snímek bez Quentina Tarantina. Jistě by měl stále k dispozici jedno z nejhvězdnějších hereckých obsazení vůbec, k tomu zručného kormidelníka Tonyho Scotta a naprosto skvělý soundtrack od Hanse Zimmera. Ovšem chyběla by mu duše, kterou mu vtiskl úžasně uvolněný Tarantinův scénář, a celý příběh by vyzněl úplně do ztracena. Ovšem takhle se vším všudy je Pravdivá romance jedním z nejkouzelnějších a nejpůsobivějších kriminálních příběhů, jaké jsem kdy viděl, a Christian Slater s Patricií Arquette stvořili možná nejlepší pár od dob Bonnie a Clyde.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Rukopis dvou hvězdných filmových ikon, jejichž styl dohromady ale nesedí tak úplně dobře. Jenže navzdory tomu z toho vyšel tak pohodový a zábavný film, jehož soundtrack se zaryje pod kůži stejně dobře jako ústřední duo postav. Ukázka toho, že v přestřelkách a vraždách se skrývá optimistická nálož pohody.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
OK, No More Mr. Fuckin Nice Guy!
mojmir.sedlacek
6 030 bodů
10
Tarantino se skutečně nezapře. Galerie hollywoodských hvězd, které se v tomto filmu průběžně objevují, dodává šmrnc i jinak slabším scénám. Finální přestřelka s krvavým koncem už jen definitivně podtrhne silný zážitek. Nejlepšími scénami jsou "výslechy" prováděné na Dennisi Hopperovi od mistra Walkena a na Patricii Arquette zabijákem v motelu. Brutální, výtečně natočené, rozvleklé, mrazivě humorné.... = tarantinovské. Když už jsem chtěl pomalu v hodnocení slevit na 4*, objevil se famózní, veselý a blbý policajt Tom Sizemore a bylo jasno. Výborná práce. I když musím souhlasit s těmi, podle kterých by režie v rukou samotného Tarantina udělala z filmu legendu.
Jamie76
Jamie76
4 257 bodů
9
Skvělý Elvis v podání Val Kilmera. Netypický romantický film. Skvěle obsazení. Zamotaný a napínavý snímek plný skvělých herců a skvělých výkonů. Naprosto mě nadchl příběh o Sicílii který tam vypráví otec hlavní postavy.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Dokonalý scénář/dialogy Quentina Tarantina na kterých je film postavený,to je prostě Tarantinovka a Tony Scott odvedl dobrou práci,ikdyž mnozí by chtěli v režijním křesle Quentina kde by to v některých části přikořenil.Tony nám předvedl dobrý režijní švih a šel správnou cestou,kde nám dodnes podává chutné lahůdky.Výborný výkon Patricia Arquette měla silný momenty hlavně ve scéně s vymahačem Jamesem Gandolfinim + scéna o siciliánech s dobře zvolenou hudbou (Hans Zimmer) v podání Dennise Hoppera a Christophera Walkena! "Kdybych musel, kdybych opravdu musel vojet chlapa, vojel bych Elvise..."
mottleone
mottleone
3 340 bodů
8
🔥Scottovo tarantinovská romanťárna pro kluky..🔥 Tento snímek sem, já hlupák, dlouho odkládal, protože romantické filmy nejsou zrovna můj šálek kávy a u režie tu není sám autor scénáře; ale narozdíl od Natural Born Killers, tady ten Quentinův nápad skutečně cítíte plnými doušky, protože se rejža Tony Scott dostatečně držel scénáristické vize; kde věřím, že ona původní nelineární verze příběhu, by to vytáhla do maxima. Krásné sbližování hlavního páru pomocí příjemných přirozených dialogů, všudypřítomný "Elvis feel", následný obrat - kdy dostaneme další ikonickou děsivě slizáckou roli Garyho Oldmana a od té chvíle nám to postupně graduje k drogám, brutalitě a tradičnímu finálnímu masakru.. Závěrem - za mě nejlepší film Tarantina bez Tarantina; kdy za maximální strop filmu musím jednoznačně označit "historii Sicilanů", což je přesně ten typ dialogů, co na Quentinovi tolik miluju + příjemná hudba od Hanse Zimmera = Nadmíru spokojených 80%
  • Herecký ansámbl
  • Nejlepší Tarantino bez Tarantina
  • Historie Sicilanů🔥
  • Zvolený lineární děj