Pravdivá romance

78%
Pravdivá romance

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Tarantino není jen špičkovým režisérem,ale i výborným scénáristou. Tentokrát se jeho scénáře chopil Tony Scott a výsledek je velmi uspokojující. Popravdě si myslím,že kdyby film natočil sám Quentin,tak by to mohlo dopadnout i lépe. Po celou dobu se nezapře Quentinův scénář. Ve filmu je spousta povedených dialogů a zajímavých postav. Celé je to správně ujeté a nechybí i trocha té romance.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Kdybych nevěděl, že za scénářem stojí Tarantino, nejspíš bych si myslel, že si na něj Scott přesto hraje. A víc než úspěšně. Pravdivá romance je jeden z nejsympatičtějších "Tarantinových" filmů. Škoda že se později tak moc zahleděl sám do sebe.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
K Tonymu Scottovi se dostal směšný hyperaktivní chlapík, který mu vrazil před odletem do Anglie dva scénáře. Jeden se jmenoval Gauneři a druhý Pravdivá romance. Tony Scott si přečetl na doporučení toho chlapíka první tři strany z Pravdivé romance a než doletěl do Anglie smál se jako blázen. Ten chlapík se jmenoval Quentin Tarantino a Tony Scott z něj byl doslova nadšený. Pravdivá romance byla pro Scotta krokem do neznámého teritoria, ale vyplatila se. Tarantinovi dal na prkno 100 tisíc dolarů a scénář věrně převedl na plátno a nutno dodat, že velmi slušně. Rozhodně to není film pro každého, ale je to slušná, celkem drsná zábava. Film v kinech propadl, ale s uvedením na videotrh se stal hitem a jistě tomu pomohl i úspěch Pulp Fiction, který přišel o rok později. Přiznejme si ale, že bez Pravdivé romance by žádný Pulp Fiction nebyl.

Dodatečné informace

Původní název:
True Romance (více)
  • Francie Pravdivá romance
  • Francie True Romance
  • Francie Pravdivá romanca
Premiéra v ČR:
25. 2. 1994
Země původu:
Francie, USA
Rozpočet:
12,5 mil. USD
Tržby:
12,6 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné