Poslušně hlásím

81%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3
Švejk mi nikdy nepřirostl k srdci ať už se jedná o filmy nebo o knižní předlohu. Ty jeho neuvěřitelné historky,které zažívá díky své blbosti (nebo genialitě)mě prostě příliš neokouzlili. Nikomu neberu,že je to česká klasika,ale v mých očích to prostě takové kvality nemá.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
9.5
Švejk je moje srdcovka. Nemyslím si, že jsem národ Švejků, protože to bychom nebyli tam, kde jsme. Švejka beru jako totálního magora, který trošku švejkuje, trošku je to holt blb :) Tento film mám spojený s vánocemi stejně jako třeba klasické pohádky a nikdy si ho nenechám ujít, mám-li možnost se dívat. Rudolf Hrušinský je v tomoto filmu opět geniální. Druhý díl se mi líbí o něco více.
sabule
14 227 bodů
8.5
Přitroublý Švejk je prostě bomba,na kterou se nezapomíná a jeho umění dostat se z každé šlamastiky je nenapodobilelné!
bayern
13 716 bodů
8.5
Velmi povedená taškařice s Rudolfem Hrušínským,který byl nejlepší Švejk na filmovém plátně a tento film je prostě nezapomenutelný.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
No to je onó... Nezapomenutelný Švejk.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Trochu zdlouhavé a potulné. To, co bylo svěží a novátorské v prvním díle, tady přichází trochu vniveč, neboť Švejk se dokáže ohrát. Nenapomáhá tomu ani otevřený konec (ano, vím, že to Hašek nestihl dopsat), tudíž film vyzní jako mezistanice k něčemu, kam neveda cesta. V tomhle směru Švejk selhává a nepřináší absolutně nic nového. Ale komu to nevadí, ten bude jistě spokojený.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9.5
Tento film je trošku horší než "Dobrý voják Švejk", prostě DVOJKA! Vůbec to ale neznamená, že by byl tím pádem špatný! Rudolf Hrušínský opět exceluje a Jaroslavu Marvanovi v roli strážmistra posádky v Putimi je třeba také vyseknout pořádnou poklonu! Placený informátor Pepek Vyskoč, to je rovněž nezapomenutelná postavička! Jó, jó - "Život lidskej je tak složitej, že samotnej život člověka je proti tomu úplnej hadr." :-)
kawa
3 388 bodů
9.5
Druhý díl volné Haškovské klasiky. Stále svěží film díky Hrušínskému, Marvananovi, Filipovskému, Mrázkovi a dalším v menších rolích. Zpracování Haškova románu v nejlepší, a nepřekonatelné podobě. Výtvarné ztvárnění opět připomínající ladovské kresby, výborné výkony i mini roličkách. Jeden z nejlepších českých filmů všech dob.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9.5
Velice nádherný film, který odkazuje na Dobrý voják Švejk. Nejlepší Švejk je Rudolf Hrušinský. Velice mě zaujala Švejkova teorie o válce: ,,Jednou tady byla Třicetiletá válka, dneska jsou lidi o polovičku chytřejší, takže to máme 30:2 = 15..." Český lev: - Herecký výkon v hlevní roli - Svatopluk Beneš - Scénář - Nejlepší film
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Česká filmová klasika...