Poslední zůstává

71%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Bruce Willis ve vrcholné formě a pořádně drsňácká akční gangsterka, která se lehce tyká s westernem i Film noir. Je to prostě Brucova parketa a ukázal to naplno. Spousta kulek, vysokokapacitní zásobníky, pěkné akční scény, napětí a intriky. Je to sice jasný Hollywood, ale Walter Hill to vzal do ruky s velkou parádou.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
U tohoto filmu jsem nikdy nepochopil, proč to byl takový propadák. Jsou v něm skvělí herci Willis, Dern, Walken, skvělé přestřelky, dobrá hudba a režisér Walter Hill, který chlapské žánry vždycky uměl točit. Uznávám, že možná někoho naštvalo, že to je remake Kurosawy, ale to bylo Sedm statečných taky.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Duo W&W, tedy Bruce Willis a Christopher Walken, proti sobě v jednom filmu, to jsem si nemohl nechat ujít, a nakonec jsem byl i vcelku spokojen. Willis odvádí svůj vysoký standart a sledovat jeho zručnou práci při likvidaci mafiánských protivníků je zážitek jako vždycky. No a Walken opět potvrdil, že když Hollywood potřebuje chladnokrevného a cool záporáka, on je prostě tou nejlepší a nejjistější volbou, byť mu zde bylo ponecháno na můj vkus trestuhodně málo prostoru. Poslední zůstává je svým pojetím hodně netradiční gangsterskou podívanou, která si ale zaslouží větší pozornost už jen proto, že takové pocty Leonemu, Coppolovi a dalším legendám již v dnešní době bohužel nevznikají, a těžko se jich ještě někdy dočkáme. Od Bruce už jsme sice zvyklí na mnohem kvalitnější kousky, ale přirovnávat tuhle spíše komorní kriminálku k Poslednímu skautovi nebo Smrtonosné pasti by byla stejná hloupost, jako očekávat od Uwe Bolla, že někdy natočí dobrý film...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Willis opět ve skvělém filmu. Akcí nabytý film s tak skvělými přestřelkami a skvělým obsazením, že nebýt občas ztracení tempa (Je tam málokdy), tak je to i na 90.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
6
2,5/5. Jde jen o stylovou žánrovku. Je to škvár, ale člověk se u toho nenudí. To říkám jako člověk, kterej nemá žádnou libost v béčkách. I ty však mohou šlapat.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8.5
Poctivý krvavý steak, kterému chybí k dokonalosti o něco živější ulice - když ranger prohlásí "hlavně nezabíjejte nevinné", působí to poněkud úsměvně, když je město de facto složené jen z osazenstva dvou gangů. Jde ale o malou pihu na kráse ve filmu, kde má každá hláška ramena a střely působí přímo odstředivou bolest. Žánrová radost a v době uvedení do kin hrubě přehlížený film.
  • akce
  • obsazení
  • úsporný, ale funkční scénář
  • soundtrack
  • příliš pusté město
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Ve své době to byla určitě pecka, ale dnes průměrná gangsterovka. Drsnej Bruce nezklamal a přirozeně drsnej Walken už vůbec ne, jen škoda, že neměl tolik prostoru. 60%
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Bruce Willis to umí i na divokém západě, ale nemůže celý film táhnout jenom on.