Počestné paní pardubické

74%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Milý a lidský film, který v televizi zase tak často nedávají a právě proto se mi možná nezprotivil. Jeden z mých nejoblíbenějších herců té doby, né-li nejoblíbenější Jindřich Plachta vždy dodá filmu lidskost, hřejivé teplo a něco navíc. Pohodový film na nedělní odpoledne.
Fingon
16 886 bodů
8
Banda pitomých (malo)měšťaček tolik typických pro český historický film má tentokrát opravdu silnou protivnici - úžasnou katovku Rozinu - být holka, chci být jako ona:) A nešlapte mi na kůži!
avenis
avenis
8 143 bodů
8
Excelentní Jiřina Štěpničková a velmi profesionálně odvedený výkon všech ostatních herců a hereček. Krásné kostýmy. Poutavý příběh. Snad jen ta barva tomu chybí. Třeba se jednou i tomuto krásnému filmu dostane tohoto privilegia, tedy počítačovému vybarvení. (4.6.2022)
kawa
3 388 bodů
8.5
Vtipná kostýmní komedie z dob protektorátu, v době kdy zuřila válka se u nás vesele točilo díla, na kterých ot není poznat.
ruzka
174 bodů
10
Tenhle film můžu taky kolikrát za sebou, vždycky fandím katovi Jiřímu a jeho ženě Rosině a samozřejmě Prokopovi a Anince a říkám si, kdyby takových rozumných purkmistrů bylo víc...