Po stopách krve

74%
Po stopách krve
Autorský film Petra Schulhoffa navazuje postavou majora Kalaše na film Vrah skrývá tvář. V naší kinematografii tyto snímky představují zásadní počin v detektivním a kriminálním žánru a to nejen let šedesátých. Všechny detektivky se opírají o skutečné případy a vyznačují se skvěle vybudovanou tíživou atmosférou, umně vykonstruovanou zápletkou i výbornými hereckými výkony, kterým vévodí Rudolf Hrušínský v postavě majora Kalaše. Po stopách krve vypráví o nesnadném pátrání kriminalistů po sexuálně úchylném vrahovi dětí. Film splňuje všechny požadavky detektivního žánru: napínavost, pátrání po vrahovi probíhá po řadě linií a vede k několika podezřelým, zatímco vlastní pachatel zůstává až do samotného závěru skryt a v jeho odhalení nechybí potřebný moment překvapení. Pro většinu postav si Petr Schulhoff cílevědomě vybral méně známé herce, jejichž velmi dobré typy dodaly jeho filmu rys autentičnosti. (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Další příběh majora Kalaše, který má svou standardní kvalitu. Rudolf Hrušínský působí v roli detektiva opravdu dobře a věřím mu každé slovo. Příběhy majora Kalaše jsou pro mě všechny srovnatelné zhruba v kvalitě 65 - 70%. Samozřejmě podobné snímky ( kriminálky ) mají tu nevýhodu, že když na ně koukáte podruhé, ztrácí své kouzlo dvojnásobně, než jiné filmy.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
Major Kalaš do třetice ve vynikajícím podání Rudolfa Hrušínského. Tentokrát je vyslán prošetřit nalezení mrtvého cikánského chlapce. Atmosféra celého příběhu je krapet uvolněnější, takže už není tolik temný jako ty předchozí. Přesto ale v ničem nezaostává. Kalaš se tu už obešel bez nadporučíka Varga, což je v jistém měřítku docela zásadní změna. Po zjištění že jde o vraždu nastává napínavé pátrání po vrahovi, při kterém nejde od filmu odtrhnout oči. Ponurá atmosféra zůstala a tak jsme svědky postupného zjišťování stop, důkazů a faktů, které uchvátí svou přímočarostí a tajemnem. I tato detektivka patří mezi ty nejlepší, jaké v české kinematografii vznikly. O tom nemůže být pochyb.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Tohle je pro mě český detektivkový Olymp a jako třetí Kalaš se dělí o pomyslnou jednotku s neméně povedeným filmem Vrah skrývá tvář.- Herecky je to skvělé, scenáristicky žádná ideologie, ale tvrdá realistická krimi a hlavně ta pointa! Rudolf Hrušínský ve velkém sólu!


Dodatečné informace

Původní název:
Po stopách krve (více)
  • Československo Po stopách krve
  • Československo On the Trail of Blood
Premiéra v ČR:
27. 3. 1970
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Po stopách krve je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Po stopách krve


Podobné


Powered byJustWatch