Hvězdná brána

78%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
1.5
S filmem nesrovnatelné. Seriál ve kterém se střídá bída s nouzí je místy velice vtipný,bohužel to autoři nejspíš brali vážně. Pro Richarda Dean Andersona je to životní role,pro mne je to utrpení a hloupost,které jsem nikdy nepřišel na chuť.Fandové neberte to zle.Prostě se mi to nelíbí.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Nejsem fanouškem hvězdé brány. Pár dílů jsem viděl a úplně mě to neuráželo, ale celý seriál bych určitě nehltal. Dokáži si ale představit, že i hvězdná brána má své sklaní fanoušky. Je to alespoň osobité a není to v jádru špatný nápad. Kdyby bylo ztvárnění o něco lepší, asi bych to sledoval.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Na jednu stranu seriál mého dětství, na druhou věc, na kterou bych se rozhodně nezvládl koukat s pozitivní nostalgií.
Fingon
16 886 bodů
10
První díly (a první řady) jsou až na výjímky úžasné, ale co z toho udělali teď... Jack je pryč, doktorka Fraiserová je pryč... ruce pryč. S osmou řadou si už ani nešpiňte ruce.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
1
Dobrá, film beru, ale to už je vrchol snad všeho nemožného.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
10
Konečně jsem se po letech odhodlal k tomu se podívat na celý seriál. Opravdu musím uznat se jedná o zcela jedinečný seriál ve svém žánru, který doposud nebyl nikterak překonán. Takové komediální hard-scifi tu prostě ještě nebylo. Velmi rychle jsem se do děje zamiloval. Co musím podotknout je fakt, že když v prvních sériích byly horší epizody a už jsem to chtěl vypnout, tak seriál měl vlastnost, že epizoda začala něčím nečekaným "Daniel je mrtvý." z ničeho nic taková rána, což mě tak chytne, že musím zjistit pravdu. Takto tomu bylo z počátku několikrát. Později v dalších sériích seriál jakoby dospěl. Zlom pro mě přichází ve 4. sérii, kde seriál dokázal přijít s novými prvky - viz epizoda Časová smyčka, která je moje nejoblíbenější. Co jsem na seriálu neskutečně obdivoval bylo provedení vedlejších postav - Chaka, Bra´tac, Thor, či Baal. Pro mě se seriál dělí na 2 části s RDA a bez něj, tedy prvních 8 sérií a 9.,10. série. Ačkoli musím uznat, že i postava Camerona měla něco do sebe a věřím, že kdyby neměl tu povahu náhrady RDA, či by se občas nesnažil napodobovat jeho vtípky, tak by byl i on skvělý. Absolutně fenomenální je podle mne výkon Michael Shankse, který pro mne ze začátku nebyl nikterak oblíbenou postavou, prostě "šel s davem". Ale zlom přišel po jeho povznesení, kdy mi začal neskutečně chybět. Jeho návraty (epizodní, pak i ten definitivní) pro mne byly opravdu emotivně důležité. Pro mě ten seriál znamená opravdu hodně a smekám před ním, že se dokázal držet 10 let na scéně. Nepocítil jsem ani změny postav (generál, SG-1), které ve finále působí docela přirozeně, nedopadlo to jako např. u Dva a půl chlapa. Co se týká závěru seriálu, tak toho jsme se vlastně "nedočkali", jelikož děj s ním neskončil, nýbrž byl završen filmem. 1. série - 95%. 2. série - 85%. 3. série - 90%. 4. série - 100%. 5. série - 90%. 6. série - 80%. 7. série - 85%. 8. série - 90%. 9. série - 100%. 10. série - 90%. Pro mne jde opravdu o kultovní seriál, který i po skoro 15 letech od svého finále, pořád patří do těch TOP.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
0
Nechápu, jak se mohl tenhle seriál natáčet celých 214 dílů, já asi nemám cit, pro tyhle starý sračky, stejně jako Star Trek mě i Stargate úplně obešlo, vždy když to dávali v televizi, tak jsem přepínal program a doteď na to mám alergii, nesnášim ty postavy tam, ty odporný efekty a "příběh"... Nelibí se mi na tom nic, nechápu, že může mít taková blbost tolik fanoušků po celém světě...
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Srdcovka. Každý má seriál na kterém vyrůstal a tohle bude ten můj. Už když jsem viděl úvodní film, byl jsem okouzlen tímto scifi žánrem. Když pak přišel seriál, neskutečně jsem se tesil. Úvodní díl, do toho sel pěkně naplno, pořádné se do toho pustil, až jsem se bal, aby nevyčerpali všechny dobre nápady ve třech epizodách. Naštěstí těch epizod, které byli nudné nebylo až tak moc. Celkový dej, který se pomalu rozvíjel byl opravdu úžasný, až jsem si párkrát nevzpomněl, ze tam vůbec ten dej je. Porad to, ale nejspíš bude seriál, který bud budete milovat a nebo ho budete nenávidět. Za mě, rozhodne skvěly seriál a 10 celých sérii, 3 nebo 4 filmy a dva spinoff seriály, už něco o kvalitě a oblíbenosti říká.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
10
Nejlepší scifi seriál, který znám...
kubas369
4 086 bodů
10
No tohle se mi hodnotí velice těžko je to totiž seriál mého dětství, kdy jsem ho nepokrytě žral (v tý době jsem byl zamilovanej do Carterovi, chtěl jsem být sarkastický jako Jack chytrý jako Daniel a silný jako Tielk) až později mi došlo že to zas taková sláva není spoustu dílu je naopak dost špatných až zoufalých ale přesto nemůžu říct tomu malýmu prckovi v sobě ne, a dávám plnej počet ale s jedním velkým ALE. Paradoxně mému staršímu já se nejvíc líbily ty dvě poslední řady, kde se tvůrci alespoň snažily vyvarovat chyb s předešlých serií, Jack ale chyběl i tak