Pátý element

83%

Komentáře a recenze 45

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Tohle je prostě sci-fi orgáč. Luc Besson zase trošku pošťouchl hranice tohoto žánru a ukázal jaká obrovská fantazie v něm dříme. Stvořil velmi působivý svět ve kterém se rozhodně meze nekladly. Celý snímek však stojí především na výborném Willisovi,který zde podává nadstandartní výkon.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Tento film mě prostě nenadchl. Millu nemusím a vše zachránil Bruce. Film má podle mě větší potenciál. Zobrazení budoucnosti mi také nepřišlo zrovna povedené, scénář je takový sci-fi fádní.. záchrana světa, jakýsi pátý element.. Hollywood. Film se mě prostě moc nedotknul, ale není to žádný šedý průměr, to bych mu křivdil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Luc Besson tímto dokázal, že když se v Evropě chce, tak to prostě jde. Amerika má své ´Hvězdné války´, Evropa tímto ´Pátý element´. Sice zůstalo u jednoho filmu, ale vadí to někomu? Luc dějově použil v oblasti sci-fi typicky specifické náměty, které k sobě spojil a byť z toho nejvíce ční německá klasika z roku 1927 ´Metropolis´ (futuristická vizualita města budoucnosti, stvoření umělé bytosti ženského pohlaví) vytvořil dílo nepopiratelně na evropský film fenomenální. Bruce Willis je stále svůj a charakterově se svou postavou ničím nijak neodlišuje. Překvapením je však Milla Jovovich. Po herecké stránce předvedla úctyhodný výkon, čímž dokázala, že talent v sobě má. A Gary Oldman coby hlavní padouch? On už ten kostým ledacos předznamenává. Gary slizkost své postavy sice držel v jistých mezích, ale přeci jen byla vygradována do své záporácké odpudivosti. Snímek je dobře barevný, zábavný, zkrátka jako ryze popkornové sci-fi bessonovsky přitažlivý. Luc Besson natočil sci-fi snímek, za který se stydět rozhodně nemusí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Abych řekl pravdu, absence té páté hvězdy mě taky mrzí, ale když ono se to ke konci rozmělní na strašnou slaďárnu. Předchozích devadesát minut pak vůbec nevyzní.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Zábavný a šílený závan devadesátek. Protože takový film by dneska asi už ani vzniknout nemohl. Willis už zase jako zachránce planety, Milla mladá a krásná a Gary Oldman vystřihl parádního záporáka. Bessonův poslední fakt zábavný film.
muzz
muzz
18 035 bodů
8
Skvělý film, kde je na vysoké úrovni všechno - herecké výkony, scénář, vtip i nádherná hudba. Bruce Willis brilantní jako vždy, a Milla je tam moc krásná. Tohle výborné sci-fi je svým humorem přístupné i lidem, kteří jinak fantastickým fimům neholdují.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Korben Dallas je taxikář ve futuristickém New Yorku. Jednoho dne mu do taxíku spadne spoře oblečená krásná dívka Leeloo. Pak už je jen krůček k tomu o co jde. K Zemi se blíží ničící hvězda, kterou může zastavit jen pět elementů. Tím pátým je právě Leeloo. V cestě jim bude stát nechutný záporář Zorg. Nejdražší film francouzské kinematografie stál 80 mil. dolarů a podíleli se na něm taková jména jako Jean Paul Gultier, Erick Serra, ale hlavně Luc Besson, člověk, který vymyslel celý svůj vlastní svět. Jeho snu uvěřil Bruce Willis a hrál zadarmo s tím, že honorář dostane pouze v případě pořádného úspěchu filmu. Film nakonec vydělal jen v kinech přes 200 mil. dolarů.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Akční snímek s prvky komedie má sice do naprosté dokonalosti daleko, ale už jen výborným obsazením a originální vizí budoucnosti zaujme snad každého. Samotný příběh je také velmi kvalitně zpracovaný a byť film trvá téměř dvě hodiny, nenajdou se tu skoro žádná hluchá nebo nudná místa. Co se herců týče, Gary Oldman vzbuzuje i se svou prapodivnou vizáží velký respekt a dokazuje, že záporáky umí jako málokdo. Bruce Willis určitě také nezklame své příznivce, když tu vystřílí několik zásobníků, rozfláká své auto a nacpe své nadřízené do ledničky. Zato Chris Tucker je pro mě největší slabina Pátého elementu a Bruce ho měl hned při prvním setkání nakopat do prdele. Nečekejte žádný zázrak, ale opomenout si tento zajímavý film plný akce a povedených hlášek rozhodně nezaslouží.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Willis umí a opět to dokázal. Perfektní Sci-Fi a film jako celek své doby. Děj frčí jako běs a je se opravdu na co koukat.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Tak za prvé, nejsem žádný příznivce Sci-Fi, ale když je Sci-Fi dobře natočené, rád se na něj kouknu, jenže za druhé, jsem fanda Bessona a Willise, takže to mluví asi za vše. Neskutečná bomba, která nenechá ani na chvíli vydechnout, servíruje akční zábavu, Willisovi hlášky a Tucker je střelenější, než kdykoliv jindy a všechno to do sebe tak zapadá, že nedat 90%, tak by mi to bylo líto.