Past na kachnu

60%
Past na kachnu
Plakát traileru
V kufru vozu taxikáře Koukala (Miroslav Macháček) je při namátkové silniční kontrole nalezena mrtvola nahého muže. Případ dostává na starost major Mlynář (Milan Sandhaus) se svým týmem. Taxikář Koukal se při výslechu zapřísahá, že o ničem neví, navíc je i ochoten s policisty spolupracovat. Uvádí, že často vozil své zákazníky za tučnou odměnu do pokoutní herny, kde se hrály hazardní hry. Mrtvola je identifikována jako cizinec, Rakušan Mitrik, kterého odvezl do herny další taxikář Kvěch (Jiří Zahájský). Ale jak se tělo Mitrika dostalo do kufru Koukalova auta, nikdo neví. Krátce po propuštění je podezřelý taxikář Koukal zavražděn. Nakonec se zjistí, že nejde pouze o hazardní hry, ale také o tvrdé drogy, heroin, které převáží přes hranice turecký pašerák Ogla. Policií je vytipováno několik osob, taxikáři Písecký a Kvěch a rovněž bývalá Koukalova milenka, servírka Romana Záveská (Jana Andresíková).



Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Další ze šedých normalizačních kriminálek.. není to ale tak špatné, celá řada "druhořadých" herců v rolích gaunerů i policistů mě mile překvapila a vlastně to sedělo přesně do schématu, protože to působilo lehce amatérsky. Zápletka sama o sobě je obyčejná.. karban, rvačky.. nakonec musím říct, že je to celkem slušná nostalgická záležitost.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
4
Ze začátku se film rozjíždí docela dobře, ale děj je čím dál zamotanější a na dnešní dobu v porovnání s dnešními detektivkami je to dost zdlouhavé. Při závěrečné divoké honičce na Letné už jsem dřímala, takže jsem pointu de facto nepochopila. Ale nevadilo mi to nějak!Líbil se mi Petr Čepek, Bronislav Poloczek, i Miroslav Macháček, ale celkově je to, myslím si, podprůměrná detektivka.
kawa
3 388 bodů
5
Nezáživná krimi o tom, jak kriminálka vyšetřuje nález mrtvoly v kufru TAXI. Velmi slabé zpracování, a slabé obsazení mělo za následek nezáživný produkt. Film nemá čím zaujmout.

Dodatečné informace

Původní název:
Past na kachnu (více)
  • Československo Past na kachnu
  • Československo Kacsavadászat
  • Československo Западня для утки
Premiéra v ČR:
1. 12. 1978
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Past na kachnu je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch