Páni kluci

83%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Páni kluci mě zkrátka neoslovili. Remake Toma Sawyera v českém podání. Je to hezky klukovské, lehce dobrodružné a za mě i fádní a malá komunistická kopírka velkého díla.. to nám šlo.. Z filmu mi navždy zůstane v hlavě jen ta vlezlá, ale veselá písnička :)
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Nestárnoucí dětská klasika se skvělými herci v hlavních i vedlejších rolích a legendární hudbou od Petra Hapky. Jednoznačně vrchol české rodinné komedie.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Páni to je přeci jen pěkný film. A povedený.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Nestůj a pojď, nestůj a pojď a běž si tento film pustit, jinak přijdeš o dost.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
10
Bomba, zase jsem tento film po dlouhé době viděl a působí na mě furt jako na malýho kluka. Na tohle dílo se můžu dívat stále. Herci perfektní, režisérka zkrátka umí, hudba boží. Tenhle film mě vždycky vrátí do dětství a za to si těch sto procent zkrátka zaslouží.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Výborný český film s hudbou Petra Hapky. Drží se docela dost knížky o Tomu Sawyerovi (natírání plotu aj.) a navíc doba je počátek 20. století, rok 1901, takže dobové kostýmy a všechno, co k tomu patří. Dále krásná česká krajina v okolí městyse Levín, malebné prostředí nad údolím Černého potoka nedaleko Úštěka. Proti atmosféře filmu by Mark Twain určitě neprotestoval! :-) Vít Olmer tentokrát nikoli za kamerou, ale coby scenárista, si ve filmu zahrál malou roličku tatínka holčičky Blanky (Magda Reifová), režisérka Věra Plíhalová-Šimková jednak umí s dětmi natáčet a rovněž ví, co se dětským divákům líbí. Objevila řadu dětských hvězd, které se později staly známými a uznávanými českými herci a herečkami. Iva Janžurová a Zdena Hadrbolcová opět svou komediálností nezklamaly, jakož ani Josef Somr, Karel Augusta nebo Petr Nárožný. Jen nevím, jestli by dnes někomu nevadilo, že se u nás ve škole mlátili žáci! Dnes učitelka zvýší hlas a hned je popotahovaná a div že nepřijde o místo!
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Krasný český film, u kterého se ne jednou zasmějete.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
nádherný a vtipný film pr každou příležitost...
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
No klasika ano ta klasika jak jinak začít komentář ktomuto filmu naše české zlato ainsperace a český Tom Sojer.
kawa
3 388 bodů
8
Jeden z klasických dětských filmů, ve ktrém děj je rozvinut zcela přirozeně, a ani časem tento film nestárne. Dospělí herci příjemně doplnili dětské herce a celé to funguje. Malé rušivé momenty tam jsou, ale jinak stále příjemná zábava.