Pane, vy jste vdova!

82%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
6.5
Tento film není nejpovedenější. Zařadil bych ho až za podobné snímky, jako je Zíítra vstanu a opařím se čajem, či Zabil jsem Einsteina pánové. Přesto, skvělá doba to byla. Režízéři měli z čeho vybírat, nebýt cenzury... člověk si musí položit otázku, co by v té době mohlo vše vzniknout za filmy, když jsme měli jedhoho skvělého herce vedel druhého ( i herečky )..
muzz
muzz
18 035 bodů
8.5
Moje nejoblíbenější česká komedie. I když jsem četl na pana Vorlíčka mnoho nehezkých fakt (politika, lidský charakter), tak to byl jeden z nejtalentovanějších českých režisérů a touhle geniální komedií to potvrdil. Všichni herci jsou tam výborní, scénář jim sedí jako hrnec na p...l. Tenhle film nikdy neomrzí. Vždycky lituju předčasné smrti skvělého Jiřího Hrzána. Koukám, že v pořadí herců mu zde v tabulce přidělili vedlejší roli :)
lamps
lamps
15 150 bodů
5
Je mi líto, ale s humorem v tomto filmu jsem se nedokázal absolutně ztotožnit. Sice je stejně ztřeštěný a originální jako další nezapomenutelné komedie 70. let, ale zde ta ztřeštěnost hraničí s velkým kýčem. Na trio Sovák, Filipovský, Menšík jsem se těši jako vždy opravdu hodně, ovšem pod Vorlíčkovým vedením na mě celý příběh působil tak nějak mdle, nesmyslně a hlavně nezábavně. Zítra vstanu a opařím se čajem se mi líbilo mnohem, ale mnohem více..
bayern
13 716 bodů
10
Další ze skvostů pana Vorlíčka.Film má tempo,jede o 106 a dá se na něj s oblibou dívat i po tolika letech.Výborné hlášky,skvělá herecká plejáda,kterou už v současnosti nikdo nepřekoná.Filmu se nedá nic vytknout a je vidět,že ho tvořili opravdový mistři svojí doby.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Zápletka povedená, dějově souměrné, humoru dostatek. Není co vytknout, prostě povedený český film.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
10
Film jsem opět oprášil a prostě se to nikdy neokouká. Geniální nadčasová záležitost.
p.a.douch
p.a.douch
8 339 bodů
8.5
Co napsat? Velmi dobrá komedie. Osvědčené obsazení tehdejších komedií (Sovák, Janžurová, Filipovský, Menšík, Zázvorková) doplněná o Hrzána, Olinku Schoberovou, Helenu Růžičkovou, Miloše Kopeckého atd. Scénář (Vorlíček, Macourek) správně ulítlej. Člověk se zkrátka velmi dobře pobaví.
avenis
avenis
7 963 bodů
10
K tomuto filmu se váže jedna má vzpomínka z dětství, odhadem z šesté či sedmé třídy. Zrovna jsem měla nějaký průšvih a zakázanou televizi, když tento film běžel na ČST. A tak jsem tajně nakukovala z kuchyně a myslela si, že o mně naši neví...
Dnes, po letech letoucích jsem film viděla už mnohokrát a pořád mě baví mistrovství Ivy Janžurové, která bravurně zvládá nejen dámu Kelettiovou, ale také imitovat Hrzána jako Hampla nebo Růžičkovou jako Štubovou.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8.5
Bohaté dávky humoru, řada výborných hlášek, lahůdkové herecké obsazení. Zásluhu na tom, že film je i po letech stále "dívatelný", má samozřejmě především scenárista Miloš Macourek. Eduard Cupák v parodii, to je poněkud zvláštní, ale jak vidno, není dobré si herce zaškatulkovat, někdy je takový "odvážný čin" právě naopak výhrou!
limeta
limeta
5 175 bodů
10
Mistrovsky vybroušená česká komedie, scénář přímo třaskavě nabitý vtipem, vynalézavý, skvělé obsazení